X

BMB kalender 2013 telt 11 wedstrijden

Net zoals vorig jaar werkt de BMB weer samen met de KNMV in het kader van de ‘Belgian Supermoto Cup’, een serie van 6 wedstrijden op Nederlandse circuits. Deelname aan deze ‘ BSC ‘ is voorbehouden aan BMB-licentiehouders. Aan het eindklassement is een prijzenpot van € 1000 verbonden, te verdelen over de eerste 4 rijders.

Voor 2013 wordt de wedstrijdduur per reeks verhoogd tot 20’ + 1 R. Ook kunnen de rijders deel nemen aan de vrije trainingen op zaterdag ( enkel op circuit Lelystad ), zonder een bijkomende KNMV-trainingslicentie.

Kalender Belgian Supermoto Cup’
14/04 Lelystad
21/04 Zelhem
05/05 Boekel
14/07 Lelystad
11/08 Holten
29/09 Valkenswaard

BK Prestige
Het kampioenschap Prestige telt 10 wedstrijden. Tijdens de bovenvermelde wedstrijden ‘ BSC’ worden er ook 2 manches ‘ Prestige / Inter ‘ betwist, waarvan de uitslag telt zowel voor het BK als ONK.  Daar de KNMV een extra prijzenpot van € 5.500 ter beschikking stelt voor het eindklassement van het ONK, is deelnemen voor Belgische Prestiges zeker nog interessanter. Ook de 4 wedstrijden op belgische circuits tellen mee voor het BK-Prestige. Nieuw voor 2013 : de startgrid voor de 2 de reeks wordt omgekeerd voor de eerste 8 rijders, dwz rijder 8 van de eerste reeks staat op pole, de winnaar van de eerste reeks staat op 8. Zo hopen we het spektakel te verhogen.

BK Nationalen

Er staan 4 wedstrijden ( spijtig genoeg maar 4 ) op de BK-kalender 2013. De hoge organisatiekosten en het gebrek aan circuits, schrikt veel organisatoren af. Om die reden heeft de organisator van Chimay voor dit jaar afgehaakt.

Zoals vorig jaar zal er weer gereden worden volgens het pyramidesysteem, met kwart & halve finales en een finale, waarin de punten voor het BK kunnen gescoord worden. Traditioneel sluit de dag af met een ‘ superfinale ‘ tussen de best gerangschikte prestiges en nationalen. In deze superfinale kunnen weer punten gescoord worden voor de kampioenschappen Prestige en Nationalen.

Nieuwe klasse !!!!!!! De ‘Originals’

Na een experiment in 2012, wordt dit jaar de categorie ‘ Original ‘ officieel toegevoegd tijdens de vier wedstrijden in België. De bedoeling is om MX & Enduro-rijders te laten kennismaken met de Supermoto-wedstrijden, zonder ( dure ) aanpassingen aan hun motor. Zoals de naam laat vermoeden, dient de motorfiets vrijwel origineel zijn, enkel de remmen mogen aangepast worden en de wielen dienen voorzien te zijn van weg- of trailbanden. Ter promotie van deze categorie is het inschrijvingsgeld € 40 ( ipv € 60 ) en is de prijs van een jaarlicentie aangepast.

BK – kalender

26/05 Soumagne
16/06 Florennes
23/06 Masters Bilstain
15/09 Battice

Het seizoen sluit traditioneel af met de Superbiker Mettet op 11 – 12 – 13 oktober 2013. Wie meer info wenst, kan mij steeds contacteren op supermoto@telenet.be

Een succesvol & ongevalvrij seizoen gewenst aan alle deelnemers !

Leslie Beys
Lid werkgroep Supermoto BMB
Koersdirecteur BSC

Foto’s: Michel Hennebert/Vepix