X

Davi Millsaps en Eli Tomac winnen in San Diego !!!

In San Diego kregen we de zesde wedstrijd van het 2013 Supercross seizoen in de States. Het was Davi Millsaps die zijn tweede zege van het seizoen pakte en hiermee zijn leidersplaats in de tussenstand wat verstevigd. Bij de Lites was het Eli Tomac die zijn vierde zege al pakte. Ken Roczen blijft stevig aan de leiding staan in de tussenstand bij de Lites.

SX450

Davi Millsaps pakt de holeshot in de Main Event voor Broc Tickle en Chad Reed. Vervolgens krijgen we Justin Brayton en Justin Barcia.
Na drie ronden is het nog steeds Millsaps die de leiding in handen heeft voor Chad Reed. Op de derde plaats krijgen we Justin Barcia. Verder op plaats zes vinden we de winnaar van vorige week terug Ryan Dungey. Regerend kampioen Ryan Villopoto rijd dan op de negende plaats rond. Chad Reed is gedreven en wil er duidelijk voor gaan, zijn achterstand op Millsaps bedraagt nog een zestal seconden. Justin Barcia zit er ook goed bij en volgt goed mee in het spoor van Reed. We zitten halfweg de Main Event en Reed zit op minder dan een seconden van Millsaps. Maar Reed word iets te onstuimig en komt ten val, hiermee zakt hij terug naar de zevende plaats. Millsaps krijgt hiermee terug wat adem ruimte, tweede man Barcia volgt nu op een tweetal seconden. Met nog een zevental ronden te gaan krijgen we de volgende tussenstand, Millsaps, Barcia, Brayton, Dungey, Stewart, Villopoto en Reed.
De leider in de tussenstand Davi Millsaps rijd echt wel heel sterk en is op weg om zijn tweede seizoenszege te pakken. Ryan Villopoto maakt nog een foutje in de voorlaatste ronde en moet zo Chad Reed nog laten passeren. Davi Millsaps word als winnaar afgevlagd en zal hiermee
ook zijn voorsprong in de tussenstand wat kunnen uitbreiden. Justin Barcia word tweede en als derde man komt Ryan Dungey over de finish.

Davi Millsaps : “Ik pakte de holeshot en reed ook alle ronden aan de leiding. Ik ben daar heel gelukkig om. Ik dacht dat ik het niet in mij had (holeshot), maar we zijn dit jaar al redelijk constant geweest. De meeste gedubbelde rijders waren mijn vrienden. Ze zagen mij komen en lieten mij ook meteen door (lacht).”

450 Main Event Results:
1. Davi Millsaps – SUZ
2. Justin Barcia – HON
3. Ryan Dungey – KTM
4. James Stewart – SUZ
5. Chad Reed – HON
6. Ryan Villopoto – KAW
7. Justin Brayton – YAM
8. Trey Canard – HON
9. Andrew Short – HON
10. Mike Alessi – SUZ
11. Broc Tickle – SUZ
12. Matt Goerke – KTM
13. Matt Lemoine – KAW
14. Weston Peick – SUZ
15. PJ Larsen – HON
16. Rob Kiniry – YAM
17. Chris Blose – YAM
18. Josh Hill – SUZ
19. Ben Lamay – YAM
20. Kyle Partridge – SUZ

SX250 West Coast Lites

Het was Jason Anderson die de holeshot pakte voor Eli Tomac. Ken Roczen zat op het einde van de eerste ronde ook al meteen op de derde plaats. Cole Seely daar in tegen zat wat vast in het gewirwar in de eerste ronde en zat zo achteraan in de pak. Vooraan was het nog steeds Jason Anderson voor Tomac en Roczen. De Geico Honda piloot Eli Tomac begon de jacht te openen op leider Anderson. Op het einde van de vijfde ronde was het zover, Tomac glipt binnendoor bij Anderson en neemt zo de leiding over. We krijgen nu de volgende tussenstand met aan de leiding Tomac, Anderson, Roczen en Malcolm Stewart. In de achtste ronde gaat ook Roczen nog voorbij Anderson en komt zo op de tweede plaats te liggen. Ken Roczen probeert nog tot bij Tomac te geraken maar strand op de finish in het wiel van de Honda rijder. Eli Tomac wint zijn vierde van het seizoen voor Roczen en Anderson.

Eli Tomac : “Het is goed dat we nu een pauze hebben. Het was een geweldige race en een prachtig circuit. Hier in San Diego is het goed voor mij geweest. Maar we zullen er terug staan in Seattle.”

250 West Main Event Results:
1. Eli Tomac – HON
2. Ken Roczen – KTM
3. Jason Anderson – SUZ
4. Austin Politelli – HON
5. Kyle Cunningham – YAM
6. Travis Baker – YAM
7. Zach Osborne – HON
8. Tyla Rattray – KAW
9. Martin Davalos – KAW
10. Jessy Nelson – HON
11. Joey Savatgy – KTM
12. Josh Cachia – KTM
13. Christian Craig – HON
14. Jean Ramos – KAW
15. Cole Seely – HON
16. Aaron Siminoe – KAW
17. Chad Gores – HON
18. Travis Bright – HON
19. Chris Plouffe – HON
20. Malcolm Stewart – KTM

Ken Roczen blijft stevig aan de leiding staan bij de Lites !!!

Tussenstanden SX450 & SX250 West Coast Lites

SX450
1. Davi Millsaps – 132
2. Ryan Dungey – 113
3. Ryan Villopoto – 105
4. Trey Canard – 105
5. Chad Reed – 97
6. Justin Barcia – 83
7. Andrew Short – 83
8. James Stewart – 74
9. Justin Brayton – 67
10. Broc Tickle – 57

SX250 West Coast Lites
1. Ken Roczen -138
2. Eli Tomac – 121
3. Cole Seely – 95
4. Jason Anderson – 88
5. Kyle Cunningham – 83
6. Martin Davalos – 82
7. Zach Osborne – 82
8. Joey Savatgy – 62
9. Christian Craig – 62
10. Jessy Nelson – 60

Foto : Supercross.com & Team Suzuki
Tekst : @Kris…