X

Het Finlandcircuit te Westdorpe moet wijken

Het gras aan de overkant lijkt altijd groener. Zeker als het over motorcross gaat. Nederland is het beloofde land als het op circuits op aan komt. Jammer genoeg is dit niet altijd waar. Zo ontvingen we onlangs het verontrustende en bijna ongeloofwaardige nieuws dat het Finlandcircuit te Westdorpe moet sluiten. Er waren al lang roddels dat het circuit dicht moest. Uit goede bron vernomen we dat deze eerdere roddels niets te maken hebben met het huidige nieuws.

Het zit nu namelijk zo in Westdorpe. Er komt een hypermodern recyclebedrijf zich vestigen in Zeeland. Pal op de plaats waar het Finlandcircuit nu ligt. Daarmee verdwijnt er weeral een circuit. Dit is niet alleen een harde klapper voor de vrijwilligers die daar werken, de Zeeuwen en de duizenden motorcross liefhebbers die daar al hun toertjes afmalen in het weekend. Dit is wederom een harde klap in het gezicht van de Oost- en West-Vlamingen. Bij ons ligt er namelijk geen circuit, dus staken wij elke week met een lach op ons gezicht de grens over richting Nederland. Wetende dat daar een mooi geprepareerd en verzorgt circuit op ons lag te wachten.

Op 31 Maart dit jaar nog gebeurt het onvermijdelijke. Dan is het gedaan met crossen in Westdorpe. De gebruikersovereenkomst met de eigenaar van het terrein, Beelen groep loopt dan af.

Tenslotte wil ik nog even iedereen bedanken die in Westdorpe hebben mee geholpen om de baan in orde te houden, vergunning in orde te maken, wedstrijden te organiseren en nog veel meer. BEDANKT aan al deze vrijwilligers!!! En indien jullie willen lezen wat deze mensen allemaal hebben meegemaakt kunt u alles lezen in het boek ‘De Quadmiep’. Geschreven door Marijke Hemelsoet, één van de uitbaters van het terrein.

Tekst & foto: VePix.be