X

Interview met Romain Febvre !!!

De talentvolle Fransman Romain Febvre maakte vorig seizoen zijn debuut in het WK.
Dat werd ook opgemerkt door Jacky Martens die de jeugdige Fransman meteen onder zijn vleugels nam. Febvre eindigde bij zijn debuut toch knap als dertiende in de eindstand van het WK MX2. Zo komt Romain Febvre dit seizoen naast Jake Nicholls te staan in het Wilvo Nestaan JM Racing Team voor 2013 !!!

Vertel eens Romain wat is er zo speciaal aan #461 ?
Ik startte in 2006 al in de motorcross en reed het Frans kampioenschap en had daar het nummer 61. Maar in 2007 moest ik een vast nummer kiezen en daarmee verkoos ik vanaf dan met nummer 461 te gaan rijden en dat is nu mijn persoonlijk nummer.

Vorig jaar was je eerste seizoen dat we je zagen in het WK, maar vertel ons eens wat van je carrière ?
Ik startte al heel jong in de motorcross en trainde al heel veel met de BMX voor de fun. In 2005 heb ik mijn knie gebroken en was het niet meer mogelijk om echt te crossen. Daarmee ben ik gestart in de Supermoto omdat het fysiek niet zo zwaar is dan motorcross. Ik deed dan het Frans kampioenschap in de Supermoto van 2006 tot 2009. Vanaf 2010 ben ik me dan terug gaan toeleggen op de motorcross.

Vorig jaar werd je schitterend winnaar van de Superbiker in Mettet en toch maakte jij de beslissing om voor de motorcross te kiezen ?
Tja… Supermoto is voor mij gewoon voor het plezier. Ik ga elk jaar naar Mettet toe, maar vorig jaar won ik dus de Starbiker en Superbiker race. Maar ik wil me nu toch volledig op de motorcross concentreren. Misschien na mijn motorcross carrière wil ik terug wat Supermoto gaan doen, maar nu zeker nog niet.

Vorig jaar in de paddock wilde elk team Romain Febre binnenhalen voor 2013, maar jij zelf wilde op de KTM blijven en het liefst bij het team van Jacky Martens. Waarom die keuze ?
Verleden jaar was het mijn eerste jaar in de grand prix’s. Na een tiental wedstrijden had ik dan ook al verschillende aanbiedingen van verschillende teams. Voor mij is KTM de beste motor in de MX2 klasse en in dit team verstaan we elkaar heel goed en was dat voor mij ook het beste.

Wat verwacht je van de wedstrijden in Qatar en Thailand ?
Het is weer een compleet nieuw seizoen en we gaan nu ook naar Qatar. Het is weer een nieuwe cultuur en een nieuw circuit, ik weet ook niet wat ik ervan moet verwachten.
We rijden er één reeks MX2 en daarna een Superfinale met MX1 & MX2. Het zal niet gemakkelijk zijn als MX2 rijder en ik weet ook niet wat ik ervan moet denken want het is de eerste wedstrijd van het jaar. Ik zal mij best doen in elke wedstrijd en mijn doel is een top vijf plaats in de eindstand van de MX2 klasse.

Foto : Bavo Swijgers
Tekst : @Kris…