X

GENK TRAPT BELGISCH INTER MX-SEIZOEN OP GANG!

Zondag start het BMB motorcross seizoen op de Horenbergdam in Genk. Alle categorieën (ook zijspannen en quads) staan op het programma. De BMB heeft met de organisator (MC Santi) afgesproken om jullie via haar website op de hoogte te houden van de staat van het circuit.

Het circuit ligt er momenteel vlak bij en donderdag zal de sneeuw eraf gehaald worden.  Genk heeft het voordeel dat er een vaste ondergrond is en het rennerspark altijd goed te bereiden is.De organisator zal er alles aan doen om de cross te laten doorgaan en zal samen met koersdirecteur bekijken wat er nodig zal zijn om deze onder goede omstandigheden te laten plaats vinden
. Na de liefhebbersbonden, ontwaken komende zondag ook de BMB-motorcross piloten uit hun winterslaap.  Genk heeft de eer de aftrap van het nieuwe seizoen te mogen geven, en als je weet dat de organisatie er in de deskundige handen is van MC Santi, dan hoef je vooraf al niet te twijfelen om er heen te gaan.

Voorbeschouwing Belgian National Genk

Kristof Santermans en zijn mannen hebben het circuit optimaal geprepareerd tijdens de onwezenlijk warme vroege lentedagen, en hebben er meteen voldoende afwatering voorzien, voor het geval dat ! Je weet maar nooit in Belgenland. Ook het rennerspark werd wat uitgebreid, zodat zelfs de vroege toeschouwers dicht bij de omloop zullen kunnen parkeren. In Genk komen alle categorieën aan bod, maar zullen de meeste ogen uiteraard gericht zijn op de klassen Quads, Inters en Sidecars , waarin stuk voor stuk klinkende namen de Horensbergdam-klassieker  op hun naam zullen trachten te schrijven.

Bij de Quads starten alvast Jan Vlaeymans, Davy Decuyper en Auke Theuninck, zeg maar het Belgische team dat eind oktober derde werd  in de Quadscross of Nations.  Lokale man Peter Steegmans en uiteraard onze jeugdige noorderbuur Mike Van Grinsven (regerend Belgisch kampioen ! )  vervolledigen het kransje van vijf topfavorieten. Bij de Inters wordt het vooral uitkijken naar de  gevestigde internationals zoals Manuel Priem, Nick Triest, Marvin Vandaele,  Jeremy Delince, J. Cambré, of de Nederlander Mark Boot.  Van de zijde van o.a. D. Graulus, K. Salaets, T. Debelder M. Govaert en D. Damiaans  mag voldoende weerwerk worden verwacht in de strijd om de podiumplaatsen.

Regerend wereldkampioen en tien(!)voudig wereldkampioen Daniel Willemsen, komt er met zijn nieuwe assistent Robbie Bax alvast het circuit verkennen, ter voorbereiding op de Belgische Grand Prix die eind juni in Genk wordt verreden.  Hetzelfde komt vice-wereldkampioen Etienne Bax doen. En met onze landgenoot Ben Adriaenssen (nu met Ben Van den Bogaart aan zijn zijde)  er nog bij, krijgen we zondag  meteen de top drie uit het W.K. 2012 achter het starthek.  En om het feest helemaal compleet te maken, zal uiteraard ook regerend Belgisch kampioen Jan Hendrickx er alles aan doen om in Genk de basis te leggen voor een derde opeenvolgende Belgische titel.   Er zijn echter nog méér gegadigden voor een top-positie op de Horensbergdam :  Wat te denken van de nieuwbakken combinatie Jason Vandaele – Tim Smeuninx ? Of van de terugkeer van de Letse broers Daiders ?  Of, waarom niet, de doorwinterde Britse Millard-broers ?

Na de jeugdcategorieën, volgt het eerste hoogtepunt van de dag met om 13 uur de Inters, om 13.30 de Sidecars en om 14 uur de Quads.  Deze drie topklassen zien we een tweede keer aan het werk om resp. 16.40 u de Inters, 17.10 u de Sidecars , waarna de Quads de dag afsluiten om 17.40 uur. Vanaf 18.30 uur volgt dan de huldigingsceremonie.  De inkom in Genk bedraagt 14 €. Wie jonger is dan 14 jaar hoeft niet te betalen, en – ook niet onbelangrijk – alle dranken zijn er zeer democratisch geprijsd, nl. 1,50 € .