Ivan Van Den Broeck breekt eed!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

“Toen ik stopte had ik voor mezelf uitgemaakt dat ik nooit nog met de motor zou rijden.” Dat was de eed die Ivan Van Den Broeck zichzelf oplegde aan het einde van een mooie carrière. Van Den Broeck, meest aan de start met nummer 7, werd drie maal Belgisch kampioen BMB. Met  twee titels bij de Inters.

Tweevoudig Belgisch kampioen wil zich amuseren

Hoe goed ben je dan? Wel, steengoed, want die titels kwam er in de periode Dédé Malherbe, Harry Everts, wijlen Georges Jobé en ”Gastounet” Rahier, Dré Vromans en consorten. Dat was de absolute top, tel de wereldtitels maar. Met zijn teamgenoten/rivalen behaalde Ivan twee overwinningen in de Motorcross der Naties. Op 58-jarige leeftijd is Ivan zaakvoerder van een bloeiende firma in dakwerken. Op een zijsprongetje naar KTM na bleef Ivan eigenlijk een echte Maico-adept.

Ivan Van Den Broeck en Maico: twee handen op één buik.

“Ik ben het crosswereldje wel blijven volgen. Al bezocht ik maar een paar crossen. De Keiheuvel en Kester sloeg ik nooit over. Zes jaar geleden kreeg ik een nieuwe knie. Dat is heel goed gelukt en ik voel me momenteel topfit. Ik ging sporadisch eens naar zo’n oldtimer cross. Ik ken er veel volk maar ik proefde vooral de goede sfeer op en rond de omloop. Bij de oldtimers is het geen kwestie van mekaar de pas af te snijden. Het zijn gentlemen. Ik zag ook dat de pistes er vaak heel goed bij liggen. Van het een het ander. Samen met Eddy Nuyts en nog enkele andere ga ik volgend jaar van start in het team van Transverhaegen, van oud crosser Walter Verhaegen. Maar laat ik dit duidelijk stellen: ik doe het puur om de fun. Lekker twee reeksjes rijden, en daarna mekaar in de tent onder tafel proberen te praten. Ik ben zelfs niet eens geïnteresseerd in de uitslag.”

De minzame Van Den Broeck is welkom in het clubje. Hij zal aanzetten op een Maico 1977. Voor de hardcore-fans: dat is het laatste jaar dat er met een trapeziumvormige naftbak werd gereden.

Tekst: Leon Van Gestel
Foto’s: Werner

Uw reacties