X

Onze man bij de Mannschaft: Kevin Wouts!

Wie aan Valkenswaard en de MX3 GP denkt, komt al snel bij Kevin Wouts uit. De 22-jarige Hobokenaar in Duitse dienst boekte vorig jaar een schitterende GP-zege op het Eurocircuit en ook dit jaar steekt de Monster Energy Kawasaki Elf Team Pfeil rijder in een goede vorm. Een betere aanleiding voor een gesprek met ‘Woutske’ konden we ons niet inbeelden!

In Valence waar Kevin Wouts moedig strijd met 40° koorts…

Het voorseizoen is vaak een beetje moeizaam voor jou, maar qua snelheid zit je nu al heel goed. Beter dan vorig jaar voor Valkenswaard.
Kevin Wouts:
“Dat klopt de eerste wedstrijden is het bij mij vaak niet veel soeps, maar daar mag ik nu niet over klagen. Ik voel me eigenlijk vrij goed hoewel ik nog maar vier wedstrijden heb gereden. Valence, de eerste wedstrijd ligt me gewoon niet erg. Tot overmaat van ramp verscheen ik er nu met 40° koorts aan de start. Na de eerste reeks was mijn pijp helemaal uit, ik begon zelfs dubbel te zien! Tussen de manches heb ik gelukkig goed kunnen slapen. Al bij al ging het zelfs vrij goed, maar ik moest opgeven door een steen tussen de achterrem. Daarna was er de traditionele Winter Cup (red; in Dolle) in Duitsland waar ik de drie reeksen won. Tijdens het eerste ONK in Halle was de snelheid heel goed. Jammer dat ik mijn starts verknalde -ik was als 26ste en 28Ste weg- maar ik kwam toch telkens terug tot in de top vijf. Tijdens de tijdstraining in Oldebroek verbaasde ik mezelf een beetje! Dat ik in zo’n sterk gezelschap de 6de tijd kon neerzetten was uitstekend voor het vertrouwen. Spijtig dat ik daar niet meer kon uithalen in de reeksen. We hadden twee keer een mechanisch probleem. Na de eerste reeks dachten we dat het probleem van de baan was, maar dat bleek helaas niet het geval.”

Op het hoogste schavot tijdens de prestigieuze Wintercup waar Wouts de drie reeksen won.

Je zit duidelijk goed in je vel bij Pfeil. Als je een tweede seizoen kan verder bouwen op een goede basis is dat natuurlijk een belangrijk pluspunt. Hoe is de motor geëvolueerd ten opzichte van vorig jaar?
Kevin Wouts: “
Zeker, dat ik bij een goed draaiend en professioneel team zoals Pfeil-Kawasaki was deze winter het belangrijkste. Ik voel me daar heel goed en de Kawasaki ligt me ook. Veel is er eigenlijk niet veranderd aan de motor. Wat betreft het motorblok is er nog een stap vooruit gezet, het rijwielgedeelte bleef nagenoeg ongewijzigd. Die stabiliteit rond mij vertaalt zich ook in een goed gevoel; zowel qua snelheid, conditie als mentaal zit ik goed.”

Wordt je met Valkenswaard in zicht veel aangesproken op die zege van vorig jaar? We mogen je met de mooie vorm bovendien ook als één van de favorieten bestempelen…
Kevin Wouts: “
Mensen begonnen en beginnen inderdaad wel spontaan over Valkenswaard. Op die manier werd ik er ook aan herinnerd dat de GP steeds dichter kwam! Natuurlijk wil het gewoon even goed doen als vorig jaar. Maar druk leg ik mezelf niet op. (lacht) Of ik nu win of niet; ik ga met evenveel geld terug weer naar huis.”

Hoe lastig was het om te moeten trainen en deze GP voor te bereiden in barre weersomstandigheden?
Kevin Wouts:
“Ideaal was dat niet. Dat is uiteraard ook een verschil met de echte profs. Als het weer tegenzit stappen die gewoon op het vliegtuig om elders te trainen. Nu ja, gelukkig kon je in Duinkerken wel blijven rijden, onafgezien van het weer. De jongste weken was vooral Lommel de place to be. Daarvan weet je gewoon dat het nu zwaar ligt, zeker al ser zo’n hele bende passeert zoals nu. Maar dat heb ik nooit anders geweten. Enfin, geef mij maar Lommel hoor dat blijft boeien. Na een keer of vijf in Duinkerken heb ik het daar wel een beetje gezien!

Wie zie je als voornaamste concurrenten komend weekend?
Kevin Wouts: “
In de eerste plaats denk ik aan mijn teammaat Filip Neugebauer die ook goed is in het zand. Dan heb je nog de MX3 wereldkampioen Matthias Walkner, een Gert Krestinov die ook snel is op een omloop zoals Valkenswaard en let maar op voor Mike Kras. Mike kan gewoon heel goed met de motor rijden, klasse heeft hij. En als er één race is waar hij zijn zinnen op gezet heeft dan zal het de GP van Valkenswaard wel zijn.”

Bedankt voor de babbel en veel succes in Valkenswaard. Wil je nog iemand bedanken?
Kevin Wouts:
“Thanks, graag gedaan. (grijnst) Ik ga deze keer eens passen voor de dankbetuigingen, meestal vergeet ik toch enkele namen… Dan maar beter zo. Of allez, merci iedereen!”

Foto’s:
CDS, Ronnysfoto, Pfeil-Kawasaki