Gert Krestinov wint MX3 GP in Valkenswaard

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Nederlandse Valkenswaard kregen we ook de openingproef voor het wereldkampioenschap in de MX3. De titelverdediger in deze MX3 klasse is de Oostenrijker Matthias Walkner. Verleden jaar kregen we op het Eurocircuit nog een Belgische Grand Prix zege met Kevin Wouts. Jammerlijk genoeg geraakte Wouts gekwetst tijdens de Qualifying en moest hij passen voor de GP.

Voor onze Noorderburen waren alle ogen gericht op Mike Kras. In de eerste reeks maakte Kras er een mooie start-finish zege van. Hij pakte de zege voor Gert Krestinov en Filip Neugebauer. Maar in de tweede reeks moest hij de meerdere herkennen in Neugebauer en reekswinnaar Gert Krestinov en kwam hij moegestreden als derde over de finish.
Regerend wereldkampioen Matthias Walkner kwam in Valkenswaard ook niet zo goed voor de dag en kwam niet verder dan een veertiende en zevende plaats in de reeksen.

De Grand Prix zege ging dus naar de Est Gert Krestinov, die zijn tweede GP zege uit zijn carrière pakte. In 2008 won Krestinov al eens de Grand Prix van Belgie MX2 in Lommel.

Mike Kras zat heel dicht bij zijn eerste GP zege...!!!

Mike Kras zat heel dicht bij zijn allereerste GP zege…!!!

MX3 GP Eindstand & WK tussenstand :
1. Gert Krestinov (EST, Kawasaki), 47 points; 2. Mike Kras (NED, Suzuki), 45 p.; 3. Filip Neugebauer (CZE, Kawasaki), 42 p.; 4. Klemen Gercar (SLO, Honda), 34 p.; 5. Kasper Lynggaard (DEN, Yamaha), 34 p.; 6. Timur Muratov (RUS, KTM), 28 p.; 7. Santtu Tiainen (FIN, Honda), 28 p.; 8. Ludvig Söderberg (FIN, Honda), 23 p.; 9. Lukasz Lonka (POL, Honda), 23 p.; 10. Martin Michek (CZE, KTM), 22 p.; 11. Matthias Walkner (AUT, KTM), 21 p.; 12. Matevz Irt (SLO, Suzuki), 17 p.; 13. Karel Kutsar (EST, KTM), 16 p.; 14. Stuwey Reijnders (NED, Honda), 15 p.; 15. Matthew Moffat (GBR, KTM), 10 p.; 16. Marko Kovalainen (FIN, Yamaha), 9 p.; 17. Frantisek Smola (CZE, KTM), 9 p.; 18. Erik Hugyecz (HUN, KTM), 7 p.; 19. Petr Bartos (CZE, KTM), 3 p.; 20. Ron Noffz (GER, KTM), 3 p.; 21. Pier Filippo Bertuzzo (ITA, Yamaha), 2 p.; 22. Marco Schögler (AUT, KTM), 2 p.; 23. Petr Michalec (CZE, Honda), 1 p.; 24. Mathias Andersson (SWE, Yamaha), 1 p.

Foto : Bavo Swijgers & CDS
Tekst : @Kris…

Uw reacties