X

Julien Lieber over de Nederlandse GP

Rockstar Energy Suzuki MX2-rijder Julien Lieber kende wisselend succes in Valkenswaard. Een sterke eerste manche stond in schril contrast met een gedwongen opgave in de tweede wedstrijd.

Lieber diende in de tweede manche van de Nederlandse MX2 GP vroegtijdig de handdoek te gooien nadat José Butron op z’n Rockstar Energy Suzuki RM-Z250 was gesprongen.

De eerste manche was vrij goed en de start verliep perfect. Ik eindigde als zesde maar voelde toch wat moe en had ook last van wat rugpijn. Ik wist dus niet goed wat ik van de tweede manche moest verwachten. Mijn start (in de tweede manche) was niet zo goed en ik reed achter Banks-Browne in de top-10 tot ik crashte. Daarna viel ik nog eens opnieuw. Terwijl ik m’n motorfiets wou oprapen zag ik andere rijders komen aanstormen en moest ik hem weer laten vallen. Nadat ze m’n motorfiets hadden geraakt bleek die niet meer in staat om nog mee te rijden. Ik heb echt geluk gehad dat met mij alles ok is. Het circuit lag er vandaag moeilijk bij” aldus Lieber.

Lieber staat na 3 GP’s op een 10e plaats met 62 punten in het WK MX2.

Foto: Suzuki Racing/Ray Archer