X

Tyler Bowers naar Pro Circuit Kawasaki

Nog maar net heeft Tyler Bowers zijn derde opeenvolgende arenacross titel behaald en hij heeft al getekend om tot het einde van het supercross seizoen te rijden voor Pro Circuit kawasaki. De bedoeling is dat Bowers de resterende wedstrijden rijd van de 250 East coast, hetzelfde kampioenschap als dat van Marvin Musquin. Er staan dus nog drie wedstrijden op het programma voor Tyler; Houston, Minneanapolis en de finale in Las Vegas. De beslissing van Mitch Payton, teambaas van Pro Circuit kawasaki is begrijpelijk. Ze staan slechts vierde en achtste in het kampioenschap. Daarbij is Dean Wilson, die dus nog steeds vierde staat, geblesseerd voor de rest van het supercross seizoen.

Bowers heeft het al eerder goed gedaan tijdens AMA Supercrossen. In 2008 werd hij zesde in het kampioenschap, daarbij behaalde hij ook enkele top5 plaatsen in een diep veld waaronder Ryan Villopoto. Sindsdien heeft hij telkens gekozen om Arena cross te rijden voor Kawasaki. In 2010 leek hij ook al goed op weg naar een titel, maar toen brak hij beide benen. Maar in 2011 kwam hij terug en sterker als tevoren, sindsdien heeft hij geen enkele titel meer verloren. De hele tijd lang is Tyler op Kawasaki blijven rijden en ondertussen kent hij de motor als zijn broekzak.

Tyler wist ook nog het volgende toe te voegen: “Het was overweldigend toen ik die telefoon kreeg. Ik wou zeker en vast supercross rijden na het Arenacross seizoen, maar er was nog niks concreet. Mijn 250cc Kawasaki is tip top in orde door de Arenacross, maar nu is het tijd om m’n setup naar een nieuw niveau te brengen. Ik ben er van overtuigt dat dit ook zal lukken met de hulp van het Monster Energy Pro Circuit Kawasaki team en Mitch Payton.

Tekst: VePix.be
Foto: Arenacross.com