Marvin Musquin en Ryan Dungey winnen in Muddy Creek…

In Tennessee kregen we Round 3 van de Lucas Oils AMA Motocross Championship. Op de Muddy Creek Raceway in Blountville kregen we dan ook voor de allereerste keer een wedstrijd voor de AMA Nationals. Het was in Muddy Creek al meteen een KTM festival, zowel in de 450 als in 250 klasse ging KTM met de overwinning lopen.

Bij de 450 was het Ryan Dungey die de winst pakte met een derde plaats en een reekszege. Hierdoor kon Ryan Dungey de zegereeks van Ryan Villopoto toch even onderbreken. Huidig leider in de tussenstand Villopoto won nog wel de eerste reeks, maar eindigde in reeks twee pas als vierde. Een derde podiumplaats was dus het eindstation voor de Kawasaki piloot. De tweede plaats was voor Justin Barcia die tweemaal als tweede over de finish kwam.
Onze landgenoten Clement Desalle en Kevin Strijbos deden het ook niet onaardig in Muddy Creek. Desalle werd vijfde en negende in de reeksen en Strijbos was op zijn beurt veertiende en zevende. In de eindstand waren de Suzuki-boys zesde en zevende.

10. Broc Tickle – SUZ – 13/11

Titelverdediger Ryan Dungey won zijn eerste National van 2013…!!!

In de 250 klasse ging de overwinning naar Marvin Musquin. De Fransman pakte twee tweede plaatsen in de reeksen en dat was genoeg om zijn tweede eindoverwinning te pakken in de AMA Nationals. Ken Roczen die nog de eerste reeks vrij makkelijk won, kende wat problemen in de tweede reeks en zou pas als vierde worden afgevlagd. Eli Tomac was de man die zich tussen het KTM geweld kon zetten op het podium. Met een vierde plaats en de reekszege in de tweede reeks werd Tomac tweede in de eindstand. Het Red Bull KTM Team pakte dus de twee andere podiumplaatsen in. Marvin Musquin als overwinnaar en huidig leider in de tussenstand Ken Roczen op de plaats drie. Een heel geslaagd weekend dus voor de mannen van Roger De Coster…