X

Nikolaj Larsen verlaat de GP’s

Het Belgische 24MX Honda Racing maakte vandaag bekend dat Nikolaj Larsen met onmiddellijke ingang het team verlaat. De 22-jarige Deen heeft besloten om zich te concentreren op de ADAC MX Masters met KMP Racing en het Deense DM-A kampioenschap met JO Arts. In eigen land staat Nikolaj op dit moment tweede, vorige maand behaalde hij als gastrijder in het Zweedse kampioenschap nog een podiumplaats.

Larsen, voormalig vicekampioen in het EK MX2, was bezig aan zijn eerste seizoen in het WK MX1. Tijdens de GP van Trentino behaalde hij zijn beste reeksresultaat tot nog toe met een16de plaats. Een vervanger voor Nikolaj Larsen bij 24MX Honda Racing wordt binnenkort bekend gemaakt.

Steven Lettani, teameigenaar en -manager 24MX Honda Racing: “Hoewel iedereen er klaar voor was om samen met Nikolaj de MX1 uitdaging aan te gaan, zaten de omstandigheden allesbehalve mee. Larsen zat pas laat op de motor als gevolg van zijn schouderblessure, en ook de beslissing om toch aan te treden in de GP’s kwam erg laat. Helaas volgde daarna een nieuwe schouderkwetsuur tijdens de voorbereidingsrace in Valence en ook in Agudea tijdens de Portugese Grote Prijs ging hij er hard af. Gecombineerd met zijn erg veeleisende wedstrijdkalender, het vele reizen, zijn school en de pech die we de afgelopen maanden hadden met het weer (waardoor het testen vertraging opliep), zorgden dat voor een flinke achterstand. Daardoor heeft Nikolaj in het WK MX1 nooit kunnen laten zien waartoe hij in staat is op de Honda CRF450R.


Larsen is in ieder geval een erg gedreven en professionele rijder. Ik heb niets dan het grootste respect voor hem en zijn familie, die allemaal er gepassioneerd zijn door onze sport. Alle teamleden van 24MX Honda Racing betreuren Nikolaj’s vertrek, maar tegelijk is dit voor hem de juiste beslissing. Wij wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”

Foto’s: Bavo Swijgers