X

Ken De Dycker over z’n Finse GP

Ken De Dycker stond in Hyvinkää voor het eerst in vier GP’s niet op het podium. De Red Bull KTM-rijder had gehoopt om teamgenoot Antonio Cairoli het vuur aan de schenen te kunnen leggen tijdens de Finse MX1 GP. Maar uiteindelijk gebeurde dat niet.

In de eerste manche kon De Dycker lang in de buurt van Cairoli en Desalle blijven. De Lubbekenaar kon het leidersduo echter nooit bedreigen en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een derde plaats. In de tweede reeks van de Finse GP zou De Dycker voor het eerst sinds lang buiten de top-5 finishen. De Dycker werd als zesde afgevlagd en zag zo de derde podiumplaats aan z’n neus voorbijgaan.

Na afloop gaf de Red Bull KTM-rijder aan dat hij het in de 2e manche moeilijk had gehad om zich te concentreren om zo foutjes te vermijden.  “Ik hard hier tweemaal geen al te beste start” stak De Dycker van wal. “Dat hielp niet echt want het was hier moeilijk om voorbij te gaan. Inhalen kostte me dan telkens ook veel energie. Maar ik heb drie podiumplaatsen gehad in de laatste GP’s en ook vandaag zat ik er erg dicht bij. M’n rijden was op zich wel ok. Ik beschik nog steeds over de nodige snelheid en dus moet ik nu gewoon zorgen dat ik klaar ben voor de volgende GP” aldus nog Keeno.

Ken De Dycker bezet nu de vierde plaats in het WK MX1. Met een puntenconto van 444 punten heeft hij een achterstand van 15 punten op Clément Desalle.

Foto: KTM Images/Ray Archer