X

Rampzalige Zweedse GP voor Roelants

Joël Roelants kent een moeilijk debuutseizoen in het WK MX1. Ook in Zweden zat de Monster Energy Yamaha-rijder in de hoek waar de klappen vielen. De Grobbendonkenaar kreeg tijdens de kwalificatierace op zaterdagnamiddag een steen in z’n oog en moest naar het ziekenhuis. Meteen kon Roelants een streep onder z’n GP-weekend trekken.

Tijdens de kwalificatierace moest ik m’n bril afwerpen. Daarna kreeg ik een steen in m’n oog maar het voelde alsof het een kanonskogel was” zei Roelants over het voorval. “Ik moest naar het ziekenhuis omdat er schade aan m’n oog was.  Ik had een kneuzing achter de oogpupil. Aangezien m’n zicht nog erg wazig was werd ik op zondagochtend niet medisch goedgekeurd” klonk JR teleurgesteld.

Toch laat de Monster Energy Yamaha-rijder het hoofd nog niet hangen.  “De Zweedse dokters vertelden me echter dat het oog een orgaan is dat erg snel heelt.  En ik voel dan ook al een verschil met zaterdag.  Volgens de dokters geneest dit op vijf dagen tijd. Hopelijk ben ik in Letland dan in de paddock” besloot Roelants met een optimistische noot.

Foto: Yamaha Racing/Massimo Zanzani