X

Top-5 voor Van Horebeek in Finse GP

Ook tijdens de Finse GP bleek dat Jeremy Van Horebeek tot een vaste waarde in de MX1-klasse is uitgegroeid.  De Kawasaki Racing-rijder nestelde zich opnieuw in de top-5.

Met een vierde en een vijfde plaats tijdens de manches op het zware zandcircuit van Hyvinkää kwam Van Horebeek een handvol punten tekort om z’n eerste podiumplaats in de MX1 te veroveren. Niettemin bleek Van Horebeek in Finland de betere van Kawasaki Racing-kopman Gautier Paulin, die als 6e eindigde.

Na de GP klonk Van Horebeek enigszins teleurgesteld: “Opnieuw kom ik aan het einde van een GP enkele punten te kort voor een podiumplaats. Dat is frustrerend. Ik had dit weekend wel iets betere starts kunnen gebruiken. In de eerste manche had ik een goed ritme. In de laatste tien minuten kon ik nog aan Strijbos voorbij gaan om uiteindelijk als vierde te finishen. Mijn tweede start was ook niet goed maar ik kon van een twaalfde naar een vijfde plaats oprukken.  Hier in Finland moest je echt tegen het circuit vechten. Bovendien moest je ook je motorfiets in bedwang houden om hier hard te gaan. Ik moet toegeven dat het me veel krachten heeft gekost en dat ik na afloop best vermoeid was.”

Foto: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez