X

Van Horebeek tevreden na Zweedse GP

Ook tijdens de Zweedse GP bewees Jeremy Van Horebeek dat hij stilaan tot een vaste waarde in het WK MX1 uitgroeit.  Zowel in de eerste als de tweede manche scoorde de Kawasaki Racing-rijder een vijfde plaats. Al werd hij daarbij wel geholpen door de tijdstraf van Tommy Searle – die een gele vlag negeerde – na afloop van de tweede manche.

Van Horebeek blikte na de Zweedse GP tevreden terug. “Ik hou wel van dit circuit, er is niet zoveel grip en je moet hier vloeiend rijden” zei de Jerre over de omloop in Uddevalla.

Op zaterdag was ik in beide trainingssessies tweede. Maar in de kwalificatierace op zaterdagnamiddag was m’n start niet zo goed waardoor ik zesde werd.” Meteen raakte Van Horebeek het onderwerp dat hem een heel weekend parten zou spelen aan, de start. “Ook op zondag bleef die start m’n grootste probleem.  In de eerste manche kon ik echter naar een vierde plaats terug komen.  Daar zou ik met de Desalle om de derde plaats strijden tot we gedubbelde rijders tegen kwamen.  Door hen verloor ik te veel tijd en maakte ik een rijfout.  Daardoor was De Dycker in staat mij voorbij te gaan” zei Van Horebeek over de eerste manche.

In de tweede manche was m’n start nog slechter. Maar opnieuw kon ik naar de vijfde plaats rijden. Een resultaat waar ik weliswaar tevreden mee ben, maar nu wil ik podiumplaatsen boeken” besloot de Kawasaki Racing-rijder.

Foto: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez