X

De Dycker net naast Tsjechisch podium

Ken De Dycker kon z’n resolutie om de resterende GP’s van dit seizoen telkens op het podium te eindigen niet doorzetten in Loket. De Red Bull KTM-rijder greep er net naast een podiumplaats.

De Dycker won op zaterdagnamiddag makkelijk de kwalificatierace en gold dus als een van de favorieten voor de GP-zege. In de eerste manche hing de Red Bull KTM-rijder tweede tot het begon te regenen. Daarop kreeg de Lubbekenaar problemen met z’n bril en moest hij de tweede plaats aan Kevin Strijbos laten.

Ik reed goed in het begin van de eerste manche maar daarna maakte ik een aantal fouten . Daardoor raakte ik m’n focus kwijt en was ik te nerveus om sneller te gaan rijden” zei De Dycker over z’n tweede manche.

Loket is een circuit dat traditioneel de Belgische rijders wel ligt. Al is De Dycker toch niet zo’n grote fan van het Tsjechische circuit. “Dit is een snel circuit en er zijn niet zoveel goede lijnen. Dat betekent dat je iemand moet duwen of aantikken als je iemand voorbij wil gaan. Ik hou er echter van om “clean” te rijden” besloot de Red Bull KTM-rijder.


Ken De Dycker is nu derde in het WK MX1 met 514 punten.

Foto: KTM Images/Ray Archer