X

Australië op de pole positie in Teutschenthal, België derde

In het Duitse Teutschenthal zijn de Red Knights derde geworden tijdens de kwalificaties voor de Motorcross der naties. Vandaag werd er in de drie klasses een kwalificatiemanche gereden waarvan de beste twee resultaten tellen voor de startorde van morgen. De pole positie gaat naar Australië.

In de MX1 klasse werd Ken de Dycker (KTM) vijfde. Hij nam een goeie start maar beet in de openingsronden zijn tanden stuk op Valentin Guillod, die verassend derde reed. De Dycker raakte een beetje uit zijn ritme en eens hij toch op de derde plaats was terecht gekomen moest hij in de slotfase nog Tommy Searle (Kawasaki) en Antonio Cairoli (KTM) voorlaten. De overwinning in deze manche ging naar de Australiër Brett Metcalfe (Kawasaki) voor Ryan Dungey (KTM)


In de MX2 klasse reed Ken Roczen (KTM) van start tot finish aan de leiding. De voormalige wereldkampioen en thuisrijder werd door de fans op handen gedragen en won voor de Australiër Dean Ferris (Yamaha) en onze landgenoot Jeremy van Horebeek (Kawasaki). Van Horebeek reed een sterke wedstrijd en kon de Amerikaanse kampioen Eli Tomac (Honda) voorblijven.


In de Open klasse kregen we een demonstratie te zien van onze landgenoot Clement Desalle (Suzuki). De vice wereldkampioen in de MX1 klasse reed van start tot finish aan de leiding en won makkelijk de wedstrijd. Hij had aan de finish een ruime voorsprong op de Amerikaan Justin Barcia (Honda) en de Est Tanel Leok (TM)


Als we van alle landen de beste resultaten samentellen staat Australië bovenaan met 3 punten. België en de VS hebben beide 4 punten maar doordat het slechtste resultaat van de Amerikanen beter is dan dit van de Belgen mag Amerika morgen als tweede een plaats aan het starthek kiezen.

Kwalificaties MXON

  1. Australië, 3p
  2. USA, 4p
  3. België, 4p
  4. Duitsland, 7p
  5. Engeland, 8p
  6. Italië, 12p
  7. Frankrijk, 13p
  8. Rusland, 13p
  9. Estland, 18p
  10. Spanje, 20p