X

Jeremy Van Horebeek naar Yamaha in 2014 & 2015

Het hing al een tijdje in de lucht maar nu ook officieel bevestigd dat Jeremy Van Horebeek naar Yamaha zal verhuizen. Onze landgenoot heeft een tweejarig overeenkomst gesloten met Yamaha. In 2014 en 2015 zal The Jerre dus van start gaan op de fabrieks Yamaha in de MXGP klasse. Het Yamaha fabrieksteam team zal bestaan op één MXGP rijder Jeremy Van Horebeek en één MX2 rijder de Fransman Christophé Charlier.
De Australiër Dean Ferris zal ook op de officiële fabrieks Yamaha MXGP komen te zitten maar dan voor het Britse team van Steve Dixon.

Jeremy Van Horebeek : Ik heb een prachtig seizoen achter de rug in de MX1. Ik brak spijtig genoeg mijn vinger vier weken voor de start van de eerste grand prix. Maar zodra dit probleempje was opgelost en ik terug de goede vorm te pakken had zat ik steeds in de buurt van de top vijf. Ik wilde altijd de nummer één piloot zijn in een fabrieksteam en bij Yamaha komt de perfecte gelegenheid. Met de steun van Yamaha Rinaldi ben ik er zeker van dat het me naar een volgend niveau zal helpen.

Foto : CDS
Tekst : @Kris…