X

Geslaagde eerste yamaha testweek voor Jeremy van Horebeek

Deze week trok Jeremy van Horebeek naar Italië voor een eerste testsessie met de Rinaldi Yamaha. Gedurende drie volle dagen leerde de Jerre de nieuwe motor kennen en begon hij enkele basisafstellingen naar zijn zin te zetten. Zowel Jeremy als het team was tevreden over de eerste testen.

Jeremy van Horebeek : ‘Het was een heel positieve eerste kennismaking met de motor en het team. Ik ben heel tevreden over hoe makkelijk de motor te berijden is. Het is volledig wat ik verwachte van een afstelling die zo gerenommeerd is. De YZF450 heeft enorm veel potentieel met heel veel power en toch heel controleerbaar. We hebben nog wat werk voor de boeg maar dit is een positieve start.’

Team manager Massimo Raspanti: ‘ Door de goeie weersomstandigheden heeft Jeremy vrij veel met de motor kunnen rijden in de afgelopen dagen. Hij heeft dan ook ruimschoots zijn gevoel over de motor kunnen doorgeven. We zijn van start gegaan met enkele stock instellingen omdat het in het begin belangrijk is om gewoon de zitpositie en het algemene gevoel af te stellen. Later zijn we dan beginnen expirimenteren met verschillende motorafstellingen, de balans voor/achter enz. Het was een positieve test en in november gaan we verder met een nieuwe test.

Foto’s Yamaha-racing.com