X

Red de motocross – Boomplant actie Oosterzele

Aanstaande zondag 24 november wordt in Oosterzele het tweede motorcross CO2 bos aangelegd. Eerder dit jaar werd in Oostende reeds 1 hectare bos geplant en nu is het de beurt aan Oosterzele.  Ter ere van onze nationale ploeg wordt het nieuwe bos “Red Knights” genoemd.

De motorcross sector werkt dus actief verder aan een duurzame sport in een duurzame maatschappij. Intussen zijn we alweer 8 maanden verder en heeft Red de Motorcross niet stilgezeten. Bij de Vlaamse Overheid zijn we blijven aandringen op een duidelijk standpunt rond de creatie van nieuwe mogelijkheden voor trainingen en wedstrijden. Daarbij legt de werkgroep zelf het nodige realisme aan de dag en onder impuls van Eric Geboers wordt intussen gewerkt aan de gids “Buurtvriendelijk crossen”. Op 24 november presenteren we u graag de laatste stand van zaken.

Onder de aanwezigen zondag zijn oa:

Vertegenwoordigers van het kabinet Ruimtelijke Ordening en Sport van Minister Philippe Muyters;
Vertegenwoordigers van het kabinet Leefmilieu van Minister Joke Schauvliege;
Gouverneur van Oost-Vlaanderen, Jan Briers;
Burgemeester van Oosterzele, Johan Van Durme;
Onze nationale wereldkampioenenploeg “The Red Knights” onder leiding van Joël Smets;
Ben Adriaenssen-Ben Vandenbogaart, onze wereldkampioenen zijspannen;
Gespecialiseerde en algemene pers.

Daar vele handen het werk verlichten is IEDEREEN uitgenodigd om samen de bomen te planten. Neem je laarzen uit de kast, breng je spade/schop mee en help om samen met Joël Smets, Stefan Everts, Jens Getteman, Ken de Dycker, Damon Graulus en nog vele anderen motorcross in de kijker te brengen. We moeten onze sport in de kijker brengen en als iedereen zijn steentje bijdraagt geven we een duidelijk signaal ! Wij hopen u zondag allemaal te zien !

Afspraak komende zondag 24 november 2013, van 11u30 tot 13u
Verzamelplaats:  One Four Seven’s Dance Studio, Stationssstraat 112A, 9860 Scheldewindeke