X

Supercross Bercy – Zaterdag

Na de doorkomst van de Supercross staat er vast en zeker geen dak meer op het ‘Palais Omnisport Paris Bercy’. Want voor de tweede avond op rij zit de Franse tegenhanger van het Sportpaleis tot de nok gevuld! De raarste figuren kom je hier tegen met o.a. een iets dikkere broer van Ronny Mac, de goon koning en een verre verbasterde generatie van Elvis. Eén ding is wel zeker ze houden allemaal van wat Bercy is! De show, het spektakel, het racen op zich en bij elke leuke of toffe beweging die een Franse dreigt te maken gaat de speaker en daaropvolgend de hele ‘publique’ uit z’n dak!

Zo zagen we in de halve finales Gautier Paulin bijna de holeshot nemen, wederom steeg er een enorme geluidsmuur op uit het publiek. Helaas voor het Franse publiek stuurde de Factory Kawasaki piloot de bocht net iets te diep in waardoor het toch nog Justin Barcia was die met de Holeshot en meteen ook de overwinning in de halve finale ging lopen. Voor uiteraard Gautier Paulin & Andrew Short. In de andere halve finale die iets vroeger op de avond werd verreden zette Trey Canard al simpel Will Hahn en Gregory Aranda opzij.

Na een korte pauze die weer werd ingevuld met mooie promo dames en heren van Freegun en de traditionele pompom-girls, in het Vlaams ook wel cheerleaders genoemd, of hoe fout een Vlaams woord soms kan zijn!

Kregen we een herkansing waar Jordi Tixier was ingesukkeld, de man oorspronkelijk uit Parijs en dus een echte local, moest winnen en won ook even de herkansing! Voor Izoird, Teillet en de Italiaan Bonini. Al deze mochten hun ook meteen opmaken voor ‘Superpole’!

Een discipline die het publiek helemaal recht doet rijzen! De ene topper na de andere probeert de andere z’n tijd te kloppen. Bonini mocht meteen als eerste maar voor een echte toptijd was het wachten op Jordi Tixier! De man uit Parijs haalde een tijd uit z’n lichaam die niemand verwachte een tijd die zelfs sneller bleek dan de tijd van Will Hahn! De ‘Parijzenaars’ kunnen helemaal gek worden voor een echte kerel uit Parijs! Maar het rijk van de Red Bull KTM piloot blijft niet duren, want landgenoot Greg Aranda gaat snel onder z’n tijd en onder beide hun tijden duikt Trey Canard!

Maar al de voorgenoemde doen niet mee voor de overwinning in de superpole want daarvoor gaat het tussen Justin Barcia en Gautier Paulin. En verassend is het dan ook dat die laatste aan het langste eind trekt! Het moet wel gezegd dat de grote fransman al een heel weekend sterk rond gaat en verschrikkelijk goed mee gaat over de whoop-die-doo’s

Dan gaan we naar de echte grote finale. Omdat de startvolgorde daarvan word bepaald aan de hand van de afvallingsrace. En daarin zagen we eerder op de avond Gautier Paulin meteen uitvallen bij de eerste start. Daarom moest de couchou van het Franse volk op de tweede start rij vertrekken. Die afvallingsrace werd trouwens gewonnen door Trey Canard, voor Justin ‘BamBam’ Barcia en Cedric Soubeyras.

Naar de echte finale dan waarin de kopstart was voor BoemBoem Barcia voor z’n teamgenoot Trey Canard en Andrew Short. Gautier Paulin kwam op zich niet zo sterk weg maar na een ronde wist hij zich naar een vijfde plaats te knokken. Dit achter het Amerikaanse übertalent Cooper Webb, die nog maar aan z’n tweede supercross in competitie bezig is.

Aan het front zagen we een bloedstollend duel tussen Justin Barcia die de aanvallen afwende zoals z’n bijnaam dat laat vermoeden. Hij knalde z’n teamgenoot Trey Canard bijna letterlijk de tribunes van het ‘POPB’ in! Gelukkig kon Trey zich rechthouden en zo doende toch nog naar de tweede plek rijden. Dit voor Andrew Short die een zeer eenzame, maar sterke wedstrijd kende. Op een vierde plek vonden we dan Cooper Webb die met alle middelen van de wereld Gautier Paulin van zich af hield en daarvoor zelfs na de wedstrijd een luid applaus kreeg! De jonge Amerikaan en de ondertussen geroutineerde Grand Prix piloot hadden er samen een prachtige wedstrijd van gemaakt!