X

Villopoto Vs. de wereld deel 4

Villopoto zal het dit jaar onder andere ook moeten opnemen tegen Justin Barcia. Deze man heeft geen introductie nodig. Iedereen kent bambam en zijn stijl van rijden. Gewoon rechttoe rechtaan, teamgenoot, gedubbelde, Nemesis … het maakt bambam niet uit wie je bent. Als hij jouw wilt passeren zal hij het doen waar hij wil en wanneer hij het wilt. Ryan heeft zelf nog niet al te veel te maken gehad met de Muscle Milk Honda rijder. BamBam was vorig jaar namelijk nog een 450cc rookie. Toch won hij al twee supercrossen en werd hij ondanks zijn beginnersfoutjes zéér knap vierde in het kampioenschap. En ook al wordt Justin in maart nog maar 22 jaar … toch heeft hij al 2 supercross East Coast titels en heeft hij al tonnen ervaring.

Zoals we al melden werd Barcia vorig jaar 4e in de eindstand om het WK supercross en won hij twee races. Als 450 rookie is dat een prestatie om héél trots op te zijn. Op zich is dit geen gigantische verrassing, iedereen weet dat Barcia goed kan supercrossen. Maar wat wil je ook, als je hebt leren supercrossen tegen een man als Christophe Pourcel. Toch is de overstap van 250 naar 450 supercross niet te onderschatten. Zeker niet in een tijd als nu, waar er op z’n minst 8 rijders aan de start staan die kunnen winnen. Ook moet je om te supercrossen je motor door en door kennen. Niet zo simpel als je slechts 3 maanden hebt tussen de laatste race van het vorige seizoen en de eerste race van het nieuwe seizoen.

Het team dan; ‘That little kid’ zoals Pourcel zou zeggen, rijd al zijn gehele leven op een honda machine. Net zoals ProCircuit het team green programma heeft in de amateur scene heeft Honda ook Barcia gesteund vanaf hij nog een klein piepkuiken was. The wild child stond bekend om zijn motor te laten afzien en telkens weer opnieuw tegen de toerenlimiet aan te rijden. Dat in combinatie met het zéér lage aantal DNF’s die Barcia heeft omwille van een kapotte motor, doet uitschijnen dat Honda alles goed voor elkaar heeft. Naast de betrouwbaarheid van de motor is ook de snelheid van de Honda meer dan ok. Want in tegenstelling tot in Europa doen de Honda teams in Amerika wel steeds mee voor de knikkers en dat in beide klasses!

Als Justin dit jaar de titel pakt, hoe gaat hij dit dan gedaan hebben? Mijn beste gok…  hij heeft gewoonweg Villopoto en co tot uit het stadion geramd! Vinden we dit altijd even fair? Neen niet echt. Maar vinden we het leuk om zien? JA!!! Dus kom op bambam en laat ons met volle teugen genieten van het supercross seizoen 2014!

Tekst: VePix.be