X

Mike Kras: “Blij dat Goes op m’n palmares staat!”

Mike Kras heeft afgelopen Zaterdag de supercross in Goes aan z’n palmares toegevoegd. De Rockstar Beursfoon Suzuki piloot toonde zich in de Zeelandhallen meer dan een maatje te sterk voor Jurgen Wybo die op een tweede plaats eindigde en voor de Brit Christopher Bayliss. Onze andere landgenoot Kristof Salaets eindigde in de finale op zaterdag knap vierde.

Andere landgenoten die hun positief lieten opmerken waren de jongelingen Ian De Sweemer en Bo De Clercq. Beide zorgden samen met Brain van der Klij voor spektakel in de 85cc grote wielen. Voor Bo De Clercq was het tevens ook z’n laatste wedstrijd op een 85cc machine, komend seizoen zal de FMX Forever piloot uitkomen op een 125cc machine.

Na de wedstrijd gingen we winnaar Mike Kras nog even aan de tand voelen, dit was wat hij te vertellen had.

MXM: Je wint dit weekend voor het eerst in Goes hoe voelt dit?
Kras: Het begon goed ik had meteen de kopstart in de finale, even had ik nog schrik dat ze me vanachter aan zouden rijden maar dat gebeurde niet. Vandaag had ik wel gehoopt iets meer tegenstand te krijgen van Jurgen (Wybo), niet te veel natuurlijk, maar gewoon genoeg om er een leuke strijd van te maken. Hij reed wel goed, hij kon volgen, maar had net het stapje over om nog sneller te gaan. Dus kon ik redelijk gecontroleerd rond gaan en dat ging heel vlot. Ik ben nu vooral echt blij dat ik in het lijstje van Goes sta. Voorheen was het steeds net niet en nu dan eindelijk wel!
MXM: Je sprong bepaalde hindernissen waaraan je tegenstanders niet eens dachten, dit terwijl je niet eens zoveel supercross hebt gereden dit jaar!
Kras: Dit jaar heb ik inderdaad niet zoveel supercross gereden. De enigste voorbereiding die ik heb gehad is dat ik even hier tweemaal ben komen testen, maar toen lag het zand nog veel natter dan vandaag en kon je niet springen wat je vandaag wel kon springen. Maar dit weekend ging het gewoon heel lekker, ik had enorm veel vertrouwen in de Rockstar Beursfoon Suzuki en als de motor goed werkt kun je ook makkelijk alles springen. Ikzelf snap dan ook niet goed waarom de tegenstand bepaalde obstakels niet sprong, want ik bij het springen nooit een gevaarlijke situatie meegemaakt. Nu ik kan het niet voor hen doen en voor mij liep het heel lekker, ik heb een heel weekend veel plezier gehad.
MXM: Je bulkt duidelijk van het vertrouwen, gaat dat vertrouwen ook een positieve invloed hebben in het ‘buiten seizoen’?
Kras: Ja dat denk ik wel, m’n armen zijn geopereerd en dat helpt zeker zo’n 75%! Het vorige seizoen moest ik vaak na drie, vier ronden aanzetten m’n tempo terug laten zakken, dan had ik mijn stuur niet meer goed vast. Nu merk ik dat het echt beter is en als ik m’n stuur voor 30 minuten goed kan vast houden kan ik gewoon mee met de toppers van Nederland. Ik kan dan ook rekenen op een geweldig team en geweldige motoren.
MXM: Welk programma ligt er dit seizoen voor jouw klaar?
Kras: Dit seizoen zal ik het EK 300cc 2stroke rijden, het ONK MX1 en dan nog enkele Europese MX1 Grand Prix’s.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Frederik ‘Vepix.be’ Van Eeckhoven