X

Motorcross keert terug op Eurosport!

Youthstream en Eurosport hebben een akkoord bereikt om 3 jaar lang het FIM wereldkampioenschap motorcross en de motorcross der naties op Eurosport uit te zenden. Het akkoord houdt in dat het WK MXGP en MX2 zal uitgezonden worden in 54 Europese landen en in 16 Asiatische/pacifische landen. Alle wedstrijden zullen volledig uitgezonden worden op Eurosport of Eurosport 2, dit live of in uitgesteld relais. Ook zal het 26 minuut durende highlight programma, gemaakt door Youthstream, elke dinsdag na de GP uitgezonden worden.

“Wij bedankten Eurosport voor hun geloof, samen kunnen wij de sport tot bij elke liefhebber in hun woonkamer krijgen.” Aldus Giuseppe Luongo. “Dit akkoord is een belangrijke stap richting het promoten van het MXGP kampioenschap. Het lange termijn plannen, de investeringen in HD productie en de show rondom de MXGP evenementen maken onze sport interessant voor de beste sportzenders van rondom de wereld.”

Arnaud Simon, content director bij Eurosport wist het volgende te vertellen; “Het beste motorcross kampioenschap is nu ook op Eurosport. Dit is een geweldige bijdrage aan onze twee-wielige portfolio. Motorcross zal onze off-road fans plezieren en zal ons on/off-road aanbod balanceren. Zo is het geweldig dat wij naast het FIM World superbiker en het Britse superbike kampioenschap nu ook dit prachtige MXGP kampioenschap kunnen aanbieden aan onze kijkers. Deze nieuwe deal is slechts nog maar een deeltje van ons nieuwe motorsport aanbod dat we graag willen brengen.”

Het programma voor de eerste GP in Qatar ziet er als volgt uit:
– RACE 1 MX2: delayed at 18.30-19.15 CET
– RACE 1 MXGP: delayed at 19.15-20.00 CET
– RACE 2 MX2: LIVE at 20.00-21.00 CET
– RACE 2 MXGP: LIVE at 21.00-22.00 CET