X

The All Time AMA SX Winners…

Begin de jaren zeventig werd het supercross gebeuren ontdekt in de US met de allereerste wedstrijd in Daytona Beach. Dit groeide meteen uit tot een heel groot motorsport spektakel dat door de jaren heen een echt topevenement werd. De grote Amerikaanse Football Stadiums werden meteen omgetoverd tot een echt motorcross paradijs en waren meteen ook tot in de nok gevuld met duizenden fans. Nu zijn we veertig jaar later en de AMA Supercross Series zijn gewoon hot bij elke motorcrossliefhebber. In deze veertig jarige geschiedenis van het Supercross gebeuren blikken we even terug naar de ranglijst van de All Time AMA SX Winners…

Ricky Carmichael

The Record Man… Jeremy MacGrath !!!
De absolute zegekoning is Jeremy MacGrath die 85 Supercross overwinningen op zijn naam heeft staan. MacGrath behaalde een 72 wins bij de 450SX (450/250) en 13 wins bij de 250SX (250/125) in zijn rijk al gevulde SX carrierre. Als we de top tien overlopen dan komen we nog andere grote kampioenen tegen zoals een Ricky Carmichael (59 wins) ,Ricky Johnson (28 wins) en Bob Hannah (27 wins).

Jeremy MacGrath

De huidige generatie…!!!
Van de huidige generatie staan er momenteel een viertal piloten in de top tien van de All Time Supercross winners. Op plaats twee krijgen we James Stewart met 63 wins, iets verder op plaats vier krijgen we de Australiër Chad Reed met 48 wins die net Ryan Villopoto achter zich houd met 45 wins. Tenslotte rond Ryan Dungey de top tien af met 23 wins.

James Stewart

Ryan Villopoto…!!!
Wie we in de toekomst waarschijnlijk nog een grote spong zien nemen is natuurlijk Ryan Villopoto die vorig seizoen maar liefst 10 supercrossen won en zo op zijn teller serieus aandikte. De Kawasaki piloot zit zeker nog niet aan zijn plafond en wie weet waar dit gaat eindigen en hij het record van Jeremy MacGrath kan evenaren.

Ryan Villopoto

All-Time AMA SX Race Winners
Jeremy MacGrath , 85 SX wins
James Stewart, 63
Ricky Carmichael, 59
Chad Reed, 48
Ryan Villopoto, 45
Kevin Windham, 29
Ricky Johnson, 28
Bob Hannah, 27
Damon Bradshaw, 25
Ryan Dungey, 23

Tekst : @Kris…