X

Voorbeschouwing supercross Goes

Zowel morgen als zaterdagavond staat er de supercross van Goes op het menu. Deze gezellige supercross in Zeeland is ondertussen meer dan alleen een vaste waarde op de kalender. Het is één van die wedstrijden die je als fan wilt zien en als rijder wilt winnen. Niet alleen om te kunnen stoefen tegen je vrienden, maar ook gewoon omdat je op 2 dagen tijd zo maar even met 2 400 euro naar huis kunt gaan. Een rede te meer om even af te zakken naar de Zeelandhallen.

Wij nemen vandaag even een kijkje op de deelnemerslijst en duiden enkele interessante namen aan. Zo beginnen we meteen bij de grote jongens, de mannen die tot op de dood zullen strijden voor het cash. Titelverdediger Jack Brunell zal er niet bij zijn, straffer nog. Als we even de resultaten van vorig jaar er bij nemen zitten we al aan plaats 8 vooraleer we een rijder vinden die dit jaar ook mee zal dingen naar de SX Goes titel. Echter maakt dit de deelnemers lijst er niet minder interessant op. Er zijn namelijk veel nieuwe namen. Maar terug naar die plaats 8 van vorig jaar, dat was Nederlander Jeffrey Meurs. Hij heeft dit jaar al enkele supercrossen mee gedaan. Zo reed de Rotterdammer het volledige Duitse supercross kampioenschap op een Reinecke Suzuki. Het mag dus wel duidelijk zijn dat Jeffrey niet zo maar even komt mee rijden.

Jeffrey zal het moeten opnemen tegen een hele boel buitenlanders. Zo staan er 8 verschillende nationaliteiten aan de start in de inters klasse alleen al. We hebben Bryan Boulard die de Belgische eer hoog gaat houden. Ook hij heeft het Duitse supercross kampioenschap mee gereden. En niet meteen zonder succes. Zo kon  de kawasaki rijder 9 puntjes bij elkaar sprokkelen. Het lijkt niet veel, maar in een kampioenschap als de ADAC SX cup betekend dit dat je op z’n minst een beetje kan supercrossen. Bryan zal niet op zijn eentje de Belgische eer hoog houden. Zo zien wij ook nog Kristof Salaets en Jurgen Wybo aan de start. Wybo heeft al vaker laten zien dat het korte draaien en de ritme secties voor hem geen probleem zijn. Wat Kristof op een supercross circuit kan zullen we dit weekend zien. Maar als hij zijn snelheid van buiten in de Zeelandhallen kan dragen komt het helemaal goed.

Bryan Boulard’s motor in Dortmund

Er zijn er ook die van verder komen, veel verder … Zo staan de Spanjaard Roman Perez en de Denen Jonas Larsen en Danni Hojris aan de start. En niet te vergeten Laurent Dohr uit Frankrijk. Traditioneel gezien kunnen Fransen altijd goed supercrossen. Bij Dohr is dat niet anders, de SX tour, ADAC SX cup, hij heeft het allemaal gedaan. Deze relatief onbekende naam is zonder twijfel eentje om in het oog te houden. Noteer maar goed, #382 op een suzuki.

Over Suzuki gesproken, we zijn nog bijna Mike Kras vergeten. Mike is zeker niet vies van een beetje supercross. Zo won hij de eerste avond in Zuidbroek in de SX2 klasse tegen gevestigde supercross waarden en werd hij op de tweede avond knap derde. Naast in het zand baggeren is het voor Mike dus ook geen enkel probleem om vol over whoops en triples te knallen. Als Kras doet wat hij kan doen, gaat in Goes het dak er af en wordt het een Nederlands feestje!

Naast de inters klasse staan er nog 8 andere categorieën op het programma. Bij de 65cc kleine wielen klasse bijvoorbeeld zien we drie interessante namen.  De Deense specialist Max Pedersen zal het opnemen tegen het Belgische duo Liam Everts en Travis Verburgh. Jawel, beide zonen van … De naam Verburgh zal wel meer dan eens uitgesproken worden. Zo gaat vadertje lief, Jimmy de show verzorgen met een zoals altijd vette FMX4Ever freestyle show!

Helaas beginnen we nu zonder inkt te zitten en moeten we een einde maken aan deze voorbeschouwing. Vergeet echter niet dat er véél meer te zien is in Goes dan wat we net besproken hebben. Het dak zal er meermaals af gaan en de zeelandhallen zal staan daveren op zijn grondvesten. Wij zien jullie morgen en overmorgen terug in Goes!

Tekst: VePix.be
Foto: MXZeeland.nl