Wraak voor Cole Seely bij de Lites, straf voor Anderson !

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na twee ongelofelijke teleurstellingen in de eerste twee wedstrijden heeft Cole Seely ditmaal orde op zaken kunnen zetten. Hoe ongelofelijk is het dat je met 43 van de 45 ronden aan de leiding gereden te hebben slechts 1 overwinng kan hebben. Jason Anderson slaagde er in de twee vorige wedstrijden in om in de allerlaatste ronde Seely van de overwinning te houden.

Net als de vorige wedstrijden ging Seely al vroeg aan de leiding. Hij probeerde onmiddellijk een kloofje te slaan op Cooper Webb, Dean Wilson en Malcolm Stewart. Jason Anderson volgde enkele plaatsen verder op de zevende stek. Voor de Pro Circuit rijders ging het opnieuw niet zo goed. Justin Hill had een goeie start maar kwam ten val bij de eerste ritmesectie. Hij kwam nog mooi terug naar de vijfde plaats maar wint daarmee geen prijzen. Voor Dean Wilson lijkt het intussen steeds slechter te gaan. Na zijn goeie start lag hij in een goeie positie voor het podium maar een val sloeg hem terug. In zijn val hinderde hij ook Malcolm Stewart en Zach Osbourne, die Wilson niet kon ontwijken.  Wilson finishte uiteindelijk als zevende, net voor Osbourne.

Vooraan stormde Anderson naar de tweede plaats en zette de jacht in op Seely. Even leek het er opnieuw op dat het scenario van de vorige weken zich zou herhalen maar ditmaal kon de Honda rijder het hoofd koel houden en zijn eerste overwinning van het seizoen binnenhalen. Anderson werd tweede en Cooper Webb mocht mooi als derde op het podium. Malcolm Stewart werd vierde en Hill vijfde.

Dean Ferris werd ditmaal elfde en Valentin Teillet werd mooi 15e.

In de tussenstand van het kampioenschap loopt Seely drie punten in op Anderson, die nog steeds drie punten voorsprong heeft. Samen hebben zij een mooie voorsprong op Osbourne, die reeds 19 punten achterstand heeft op de leider. Webb is vierde en Wilson sluit de top 5 af.

UPDATE: Na de wedstrijd kreeg Jason Anderson een straf toegewezen wegens het springen van een sectie bij de rode kruis vlag. Hij wordt twee plaatsen teruggezet en finisht zo pas als vierde. Hierdoor neemt Seely de leiding in het kampioenschap over met 1 punt voorsprong.

Resultaten Anaheim II

1 Cole Seely
2 Jason Anderson => Cooper Webb
3 Cooper Webb => Malcolm Stewart
4 Malcolm Stewart => Jason Anderson
5 Justin Hill
6 Shane McElrath
7 Dean Wilson
8 Zach Osborne
9 Michael Leib
10 Jessy Nelson
11 Dean Ferris
12 Dakota Tedder
13 Cole Martinez
14 Chris Plouffe
15 Valentin Teillet

Tussenstand kampioenschap

1 Cole Seely, 69p
2 Jason Anderson, 68p
3 Cooper Webb, 53p
4 Zach Osborne,53p
5 Dean Wilson, 50p
6 Malcolm Stewart, 47p
7 Justin Hill, 44p
8 Jessy Nelson, 35p
9 Dean Ferris, 31p
10 Shane McElrath,29p

Foto: S.Cudby / KTM Images

Uw reacties