Green Flag 2014 #4

Wie anders dan Antonio Cairoli wint de tweede ronde van het Italiaans kampioenschap. De 7-voudig wereldkampioen won zowel in de MX1 race als in de superfinale. In de MX1 zagen we ook hoe onze landgenoot Jeremy Van Horebeek de tweede plaats weg kaapte. Australiër Todd Waters vervolledigde de top-3.

In de MX2 klasse was het Frankrijk boven. Jordi Tixier won de MX2 reeks met 13seconden voorsprong op landgenoot Christophe Charlier. Kawasaki fabriekspiloot Alessandro Lupino mocht als 3e man het podium op. Landgenoot Kevin Fors finishte zéér knap 7e en Noorderbuur Lars van Berkel kwam als 14e over de streep.

In de superfinale kregen we wederom een demonstratie van Antonio Cairoli. Met 18 seconden voorsprong kwam hij over de finish. Van Horebeek stuwde zijn fabrieks Yamaha richting een tweede plaats. Todd Waters was wederom derde. Jordi Tixier was de snelste MX2 rijder op een 7e plaats. Pauls Jonass finishte als 11e en is daarmee verrassend 2e MX2 rijder. Alessio Chiodi was met een 13e plaats 3e beste MX2 rijder. Kevin Fors werd in deze superfinale 15e en Lars van Berkel 18e.

Zo zien de tussenstanden er uit na 2 van de 3 wedstrijden:

MX1: 1. Antonio Cairoli ITA 240ptn – 2. Jeremy Van Horebeek BEL 180ptn – 3. Todd Waters AUS 135ptn – 4. Tyla Rattray RSA 125ptn – 5. David Philippaerts ITA 125ptn

MX2: 1. Christophe Charlier FRA 200ptn – 2. Jordi Tixier FRA 185ptn – 3. Pauls Jonass LAT 135ptn – 4. Arnaud Tonus SUI 120ptn – 5. Ivo Monticelli ITA 120 ptn. – 8. Kevin Fors BEL 95ptn – 11. Lars van Berkel 66ptn. – 25. Robin Bakens BEL 23ptn.

ELITE: 1. Antonio Cairoli ITA 240ptn – 2. Jeremy Van Horebeek BEL 200ptn – 3. Todd Waters AUS 125ptn – 4. Tyla Rattray RSA 125ptn – 5. David Philippaerts ITA 105ptn – 7. Jordi Tixier FRA 84ptn – 16. Kevin Fors BEL 49ptn – 17. Lars van Berkel NED 49ptn.

Van het Italiaans kampioenschap motocross gaan we dan weer over naar het Garmin Arenacross kampioenschap. In dit Britse indoor motocrosskampioenschap was het Steven Clarke die de overwinning naar hem trok. De Brit die jaren lang actief was in o.a. Amerika en Brazilië won voor de Fransen Cyrille Coulon en Fabian Izoird.

Resultaat Garmin Arenacross: Newcastle
1 Steven Clarke; 2 Cyrille Coulon; 3 Fabien Izoird; 4 Kristian Whatley; 5 Angelo Pellegrini; 6 Loic Rombaut; 7 Nev Bradshaw; 8 Luke Arbon; 9 Romain Biela; 10 Daniel McCoy; 11 Chris Bayliss; DNF Tyler Villipoto

Tussenstand Garmin Arenacross
1 Fabien Izoird – 97; 2 Daniel McCoy – 80; 3 Cyrille Coulon – 78; 4 Steven Clarke – 76; 5 Loic Rombaut – 68; 6 Nev Bradshaw – 62; 7 Kristian Whatley – 58; 8 Elliott Banks-Browne – 53; 9 Angelo Pellegrini – 44; 10 Luke Arbon – 37

Garmin Arenacross – Foto: arenacrossuk.com

In Amerika hebben ze ook hun eigen Arenacross kampioenschap. Het Amsoil Arenacross kampioenschap heeft al voor verschillende piloten de opstap betekend naar het grotere supercross werk, zo o.a. voor Justin Brayton. Dit weekend streek het kampioenschap neer in Sacramento. De grote winnaar daar was Tyler Bowers. Bowers bleef Zach Ames en Kyle Regal voor.

Tyler Bowers – Foto: Arenacross.com

In het Deense Herning werd al voor de 20ste maal de jaarlijkse Supercross verreden. Met o.a. Mike Kras, Nick Kouwenberg, Dave Versluis en Jurgen Wybo aan de start was er een behoorlijke delegatie uit België en Nederland. Op vrijdag, de eerste avond kende Kras en Kouwenberg pech. Beide kwamen niet aan de finish. Wybo en Versluis einde dan weer knap achtste en zesde. De winnaar op vrijdag luisterde naar de naam Thomas Ramette die hield knap Florent Richier en Adrien Lopes af.

Op zaterdag zagen de Denen Florent Richier nipt voor Charles LeFrancois winnen, de derde plek was er voor Mickael Musquin. De jongens uit de lage landen en dan vooral Kras en Kouwenberg hadden op zaterdag een betere dag. Kras finishte achtste net voor z’n landgenoot Kouwenberg die negende werd. Wybo die voor de tweede avond op rij de finale haalde, eindigde het weekend met een ‘Did Not Finish’.

Met z’n tweede plaats op vrijdag en z’n eerste op zaterdag werd Florent Richier meteen ook de nieuwe Koning van Herning! De tweede en derde plek in de algemene overal klassering waren dan weer voor collega Fransen Charles LeFrancois en Romain Berthome.

Naast dit alles werd er in Nederland ook de Wintercross van Groesbeek verreden. Onze landgenoot Nick Triest wist in de Inter klasse beide reeksen te winnen en dat zette hem in de einduitslag voor Rene Albers en Eric Leijtens.