X

James Stewart pakt ook de zege in Dallas !!!

James Stewart is er in Dallas in geslaagd om voor de tweede week achter elkaar de zege naar zich toe te trekken. Stewart haalde het voor Dungey en Barcia. De leider in de tussenstand Villopoto viel net naast het podium. In de East Coast Lites was het “Rookie” Adam Ciancairulo die meteen verraste en zo zijn allereerste supercross uit zijn carrière pakte.

SX450
De holeshot was voor Ryan Dungey voor James Stewart en Ryan Villopoto. Justin Barcia zat er dit keer ook goed bij in de start en stootte al meteen door naar de derde plaats. Stewart daarin tegen zette van de openingsronde al meteen druk op leider Dungey. Op het einde van de derde ronde pakte Stewart de leiding dan ook over van Dungey. Ondertussen kregen we ook Brayton op de derde plaats voor Barcia, Roczen en Villopoto. Vooraan reed Stewart de ene snelle ronde na de andere en reed zo stilletjes aan verder weg van Dungey. Strijd was er wel voor de vijfde plaats tussen Roczen en Villopoto. Halfweg de race lukte het Villopoto eindelijk om voorbij de Duitser te gaan en zo op zoek te gaan naar vierde man Brayton. Met nog zeven ronden te gaan maakte Brayton een klein foutje en dat werd meteen ook afgestraft door Villopoto en Roczen. Op vijf ronden van het einde begon Dungey wat terrein goed te maken op leider Stewart. Maar James Stewart had alles ondercontrole en pakte zo zijn tweede zege van het seizoen. Dungey werd dus tweede en op de derde plaats kregen we Justin Barcia die zijn eerste podiumplaats pakte dit seizoen. Ryan Villopoto werd uiteindelijk vierde voor Brayton en Roczen.

Justin "BamBam" Barcia eindelijk mee op het podium.

450SX – Dallas
1. James Stewart, Suzuki
2. Ryan Dungey, KTM
3. Justin Barcia, Honda
4. Ryan Villopoto, Kawasaki
5. Justin Brayton, Yamaha
6. Ken Roczen, KTM
7. Broc Tickle, Suzuki
8. Wil Hahn, Honda
9. Josh Hill, Suzuki
10. Andrew Short, KTM

Tussenstand na 7 races:
1. Ryan Villopoto, Kawasaki, 144
2. Ken Roczen, KTM, 132
3. James Stewart, Suzuki, 130
4. Ryan Dungey, , KTM, 116
5. Justin Brayton, Yamaha, 114
6. Chad Reed, Kawasaki, 111
7. Justin Barcia, Honda, 109
8. Andrew Short, KTM, 83
9. Wil Hahn, Honda, 65
10. Broc Tickle, Suzuki, 63

SX250
“Rookie” Adam Ciancairulo pakte in zijn allereerste supercross al meteen de holeshot voor zijn teamgenoten Davalos en Baggett. Martin Davalos pakte in de openingsronde meteen al de leiding over van Cianciarulo. Het team van Mitch Payton zat dus met z’n drieën mooi in de top drie. In de vierde ronde ging leider Martin Davalos tegen de vlakte en zo kregen we terug Cainciarulo aan de leiding. De ervaren Blake Baggett probeerde de Rookie Cainciarulo onderdruk te zetten voor de leiding over te nemen. Maar Rookie Adam Cainciarulo bezweek niet en reed zelfs drie seconden weg van Baggett en won zo zijn allereerste supercross uit zijn carrière. Zijn trainingpartners Ryan Villopoto en Ken Roczen stonden hem zelfs na de finish op te wachten om hem te feliciteren. De tweede plaats was dus voor Blake Baggett en Martin Davalos pakte mooi de derde plaats en maakte zo het Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki Team feestje compleet op het podium.

“Rookie” Adam Ciancairulo pakte meteen de winst !!!

250SX – Dallas
1. Adam Cianciarulo, Kawasaki
2. Blake Baggett, Kawasaki
3. Martin Davalos, Kawasaki
4. Vince Friese, Honda
5. Justin Bogle, Honda
6. Cole Thompson, KTM
7. Blake Wharton, Honda
8. Kyle Cunningham, Honda
9. Alex Martin, Yamaha
10. Mitchell Oldenburg, Honda

Tussenstand na 1 race:
1. Adam Cianciarulo, Kawasaki, 25
2. Blake Baggett, Kawasaki, 22
3. Martin Davalos, Kawasaki, 20
4. Vince Friese, Honda, 18
5. Justin Bogle, Honda, 16
6. Cole Thompson, KTM, 15
7. Blake Wharton, Honda, 14
8. Kyle Cunningham, Honda, 13
9. Alex Martin, Yamaha, 12
10. Mitchell Oldenburg, Honda, 11

Foto : Simon Cudby / Yoshimura Suzuki Factory Team
Tekst : @Kris…