X

MotorGazet MegaMX Pronostiek.

Het is ondertussen een traditie geworden hier ten huizen Van Eeckhoven. In het begin van het seizoen nemen we allen deel aan de MegaMX pronostiek van de MotorGazet. Iedereen is enkele uren zoet met het puzzelen. Eens de teams klaar, worden ze geheimgehouden zoals de kerncodes van Korea en Amerika.

Het systeem dat onze collega’s van de motorgazet hanteren is even simpel als geniaal. Bouw één MX2 team ter waarde van niet meer dan 1000 punten en één MXGP team 1500 punten. De piloten hun waarde word bepaald door hun behaalde punten in het voorgaande seizoen!

In de MX2 is het puzzelen steeds een echte uitdaging. Bouw je een team rond iemand als Jeffrey Herlings, die dan meteen ook met de meerderheid van je punten gaat lopen. Of ga je voor een sterk team in de breedte? Wat zijn de ‘koopjes’ in de MX2 klasse? Welke piloten waren gekwetst vorig seizoen, kosten weinig punten en zijn uit op revanche? We spreken het even allemaal door met je!

Koopjes in de MX2 klasse

In de MX2 klasse is één van de namen die er meteen uitspringen Arnaud Tonus. Met zijn 29 punten zal hij zonder twijfel bij veel mensen het team versterken. Het Standing Construct team met Damon Graulus (1 punt) en Valentin Guillod (55 punten) lijken ook twee interessante jongens.

Een andere Belg die vorig jaar weinig punten scoorde en waar we dit jaar toch wel één en ander van verwachten is Julien Lieber, met zijn 71 punten kan hij een perfecte aanvulling zijn. Dit geld trouwens ook voor de Australische MX2 kampioen van 2013 Luke Styke (77 punten), Tim Gasjer en Jeremy Seewer (44 punten).

Sterke piloten in de MX2 klasse

In de MX2 klasse ben je verplicht om te kiezen of je een ploeg bouwt rond Jeffrey Herlings (742 punten) of dat je een ploeg bouwt rond meerdere sterke piloten zoals Febvre (296 pnt) en Ferrandis (329 pnt). Als je voor deze tweede optie gaat zijn de mogelijkheden tot tandemvorming eindeloos. Namen die je kunt combineren zijn o.a. Lupino (330 pnt), Charlier (490 pnt), Tonkov (267 pnt), Anstie (320 pnt), Desprey (207 pnt), Coldenhoff (472 pnt) en misschien ook wel Tixier (607 pnt).

Koopjes in de MXGP Klasse

Eén van de opvallendste koopjes in de MXGP klasse is Steven Frossard. De Fransman kende bij Yamaha Rinaldi twee blessure seizoenen en zal dit seizoen aantreden bij KRT Kawasaki. Met z’n 60 punten is hij wat ons betreft één van de betere koopjes in de MegaMX pronostiek. Een andere Fransman die zeker een leuk koopje kan zijn is Xavier Boog (173 pnt). De 24MX piloot moet normaal gezien goed zijn voor top tien plaatsen. De Australiër Todd Waters (111 pnt) is dan weer de onbekende factor. De Husqvarna piloot was in Australië de te kloppen man. Als hij enigszins deze lijn kan doortrekken zou hij wel eens de beslissende factor kunnen zijn in uw MegaMX pronostiek!

Echte koopjes kun je David Phillipaerts (296 pnt), Tanel Leok (232 pnt), Tyla Rattray (222 pnt), Joel Roelants (265 pnt) en Max Nagl (314 pnt) niet echt noemen. Maar deze zijn echter wel toppers met relatief weinig punten. Een tip, misschien handig om weten.

Sterke piloten in de MXGP Klasse

In de MXGP klasse geld eveneens een beetje het zelfde als in de MX2 klasse. Bouw je uw team rond de bijna onklopbare Italiaan Antonio Cairoli (761 punten). Of breng je liever een zeer sterk team in de breedte in de baan met bijvoorbeeld voorgenoemde piloten als Nagl, Rattray, Leok, Roelants, Phillipaerts maar ook Paulin (539 pnt), Strijbos (553 pnt), Van Horebeek (431 pnt), Searle (487 pnt), Desalle (671 pnt), Bobryshev (348 pnt) en Simpson (316 pnt)? De Dycker zou ook een goeie aanwinst geweest zijn maar door z’n blessure kiezen we hem niet.

Nu er is zoveel keuze, maar hebben echter niet zo veel tijd meer, onze vrienden van de Motorgazet verwachten echter onze enveloppe tegen maandag in hun bus. Wij hier puzzelen nog even duchtig verder. Als u het al weet laat het ons hieronder dan even weten!

Tekst: Matthias Van Eeckhoven