X

Robin Bakens op avontuur in Italië

Waaslander Robin Bakens gaat op avontuur in Italië. Dit dankzij de steun van Circuit equipment, Yamaha D’Ieteren en Rinaldi engine tuning. De komende drie weekenden zal Robin het opnemen tegen rijders als Alessandro Lupino, Aleksandr Tonkov, Arnaud Tonus, Romain Febvre, Tim Gajser en Jordi Tixier.

Het Italiaans kampioenschap is 3 weken na elkaar racen op enkele van de mooiste circuits in de wereld. De eerste stop is eentje die Robin meteen ligt. In Riola Sardo zal het zand baggeren worden op z’n Lommels. Hierna vertrekt de hele karavaan naar Noto (Sicilië) en Montevarchi (Toscane). Het format is zoals vorig jaar bij de overzeese GP’s. Zowel de MX1 als de MX2 klasse rijden hun eerste reeks apart. Hierna volgt een superfinale met de beste 20 van iedere klasse. Dit wordt de Elite klasse genoemd en zal ook apart geklasseerd worden.

Robin zelf zal deelnemen in de MX2 klasse en dit op een Rinaldi getunede Yamaha. Met de steun van Circuit equipment, Yamaha D’Ieteren. Robin wil hierbij Renato Edmundo Breda van Circuit equipment en Riccardo Boschi van JK racing bedankten voor deze uitzonderlijke kans.