X

Baggett en Villopoto winnen in Daytona

Gisterenavond werd de legendarische SX van Daytona gereden. De overwinningen in deze zwaarste race van het seizoen gingen naar Blake Baggett bij de Lites en Ryan Villopoto bij de 450’s.

Bij de lites maakten de Pro Circuit Kawasaki rijders er een triple van. Baggett won zijn eerste finale van het seizoen nadat hij pas net voor het seizoen terug op de motor klom. De leider in het kampioenschap Adam Cianciarulo werd tweede en Martin Davalos finishte als derde. Het drietal reed van start tot finish in de top 3 en herstelt hiermee de autoritaire status van het team.

In het kampioenschap vergroot Cianciarulo zijn voorsprong tot 7 punten op Davalos en 15 op Baggett.

Bij de 450 klasse reed Ryan Villopoto van start tot finish aan de leiding. Het was verassend Dean Wilson die lange tijd op de tweede plaats reed en rijders als Dungey en Roczen achter zich hield. Iets verderop deed ‘Bambam’ Barcia zijn naam weer alle eer aan door samen met Malcolm Stewart tegen de grond te gaan. James Stewart had intussen de pitlane moeten opzoeken nadat hij in contact kwam met de gevallen Alessi. Hierdoor raakte zijn motor beschadigd en moest hij de schade laten herstellen. Hij kwam uiteindelijk niet verder dan de 18e plaats.

Vooraan was Villopoto ondanks een kleine val onaantastbaar. Wilson kreeg het naar het einde van de wedstrijd moeilijk en viel terug naar de zevende plaats. Roczen leek hersteld van zijn val vorige week en kwam als tweede over de finish, net voor Ryan Dungey. Brock Tickle werd mooi vierde.

In het kampioenschap vergroot Villopoto zijn voorsprong tot 28 punten op Dungey en 29 op Roczen.