X

Broc Tickle’s ernstige blessure

Tijdens de trainingen van de supercross in Toronto kwam Broc Tickle zwaar ten val. Zo werd zijn T7-ruggenwervel erg hard geraakt. De RCH Racing rijder werd onmiddellijk afgevoerd naar het plaatselijk ziekenhuis en daar werd meteen besloten om hem te opereren. De operatie werd uitgevoerd door dokter Howard Ginsberg.

“Broc’s operatie was succesvol en we wensen hem een 100% herstel toe. We kunnen niet wachten tot hij terug helemaal in orde is en klaar is om te racen.” Aldus Carey Hart

Ricky Carmichael had het volgende te vertellen; “Ik ben ongelofelijk aangeslagen door Broc’s ongeluk in Toronto. Het belangrijkste nu is dat hij helemaal hersteld geraakt en geen stappen overslaat in zijn herstel. We kunnen als team niet trotser zijn op hem en zijn mooie campagne tot dus ver. Ik kijk al uit naar de dag dat hij terug een been over de motor gooit.”

Het gehele RCH Racing Soaring Eagle team wou nog het volgende kwijt; “In naam van het gehele RCH Racing team willen we het Asterisk medisch team, de dokters en de verpleegsters ter plaatse bedankten. Zij hebben uitstekende zorgen gebracht zowel op het circuit als tijdens het transport naar het ziekenhuis. We willen hierbij hen enorm hard bedanken. Ook bedankt aan alle fans en de collega’s die hun steun betuigen en voor Broc bidden.”

Tekst: Frederik ‘VePix.be’ Van Eeckhoven