X

Kennis maken met verschillende MX games

Tegenwoordig zijn de motorcrossers steeds meer en meer ‘into gaming’ zoals ze dat zeggen. Met vorig jaar de uitgave van MUD the game is er dit jaar een tweede versie van dat spel, MXGP the game. Maar naast dit heeft onze sport best een heel rijke geschiedenis als het op motorcross games aan komt. Denk maar aan supercross 2000, mx rider, de Mx Vs. Atv reeks en zo kunnen we nog enkele uren blijven doorgaan. Maar hieronder gaan we enkele games kort aan u voorstellen.

MXGP the game: Omtrent deze uitgave is er de laatste tijd het meeste hype. Het officiële spel van het wereldkampioenschap motorcross bevat alle officiële rijders en circuits van het seizoen 2013. Dit doet me meteen denken aan MXrider. Dat oeroude spel waarin ook alle rijders en circuits van het seizoen 2000 in staan. Het repliceren van alle circuits is trouwens een geniale zet van de makers van dit spel. Net als MXrider zal dit spel een collectors item worden. Dit omwille van de circuits die dit spel zal bevatten. Zo krijg ik nog elke keer kippenvel als ik MXrider opstart en met Steve Ramon op zijn 125cc over de kesterheide scheur of met Joël Smets zijn 500cc tussen de bomen van de citadel slalom. Kortom MXGP the game is een spel dat iedereen zich moet aanschaffen, al is het maar om binnen 10 jaar het spel te kunnen opstarten en met Clément Desalle de GP van Bastogne te winnen! De release datum van dit spel is 28 maart aanstaande.

Mad skills motocross 2: Iedereen kent het wel, van die hele simpele spelletjes waarbij je enkel gas moet geven en vooruit of achteruit moet leunen. Dit met zij aanzicht en slechte graphics. Toch blijven dit nog één van de leukste games die er zijn. Vooral omdat je tegenwoordig je smartphone neemt, het spel download en je gewoon op de trein kunt beginnen gamen. Mad skills motocross 2 is zo één van die spelletjes. Het spel bevat 7 verschillende motoren, elk met hun eigen manier van sturen en hun eigen hoeveelheid aan kracht. Je krijgt bij aankoop er een dozijn circuits bij + wekelijks worden er nieuwe circuits toegevoegd aan het spel en dit allemaal gratis! Ook is het mogelijk dit spel online tegen elkaar te spelen. Mocht je de offline modus beu geraken kan je het nog steeds tegen je vrienden opnemen om te kijken wie de beste is! In ieder geval is dit één van die games die elke motorcrossfanaat op zijn smartphone of tablet moet hebben. De trailer kreeg mij in ieder geval wel warm!

MxSimulator: Dit laatste spel is niet zo bekend bij het grote publiek. Althans niet in België. In Amerika kennen ze MxSimulator nu al enkele jaren. Dit is het spel waarop ze elke AMA supercross en motorcross baan namaken om dan een virtueel rondje te rijden om op VurbMoto te plaatsen. Naast dit zijn er ook een heleboel GP circuits al nagemaakt. Dit jaar komt daar normaal ook nog Lierop bij. Ook zijn er enkele Belgen en Nederlanders die de handen in elkaar hebben geslagen om het BK motorcross van dit jaar na te maken. Dit wil zeggen dat we de circuits van Mons, Wachtebeke, Kester, Orp-Le-Grand en Mont-Saint-Guibert ook kunnen verwachten. Naast dit krijgen we er nog twee bonus circuits bij, namelijk Nismes en de zandbak van de Keiheuvel in Balen! Het wordt dus écht wel tijd dat de Belgen MxSimulator leren kennen.

Tekst: Frederik ‘VePix.be’ Van Eeckhoven
Foto: Hagqvist (MxSimulator)