X

Het oldtimercross – seizoen 2014

Op 12 april gaat het nieuwe oldtimer – crossseizoen van start, de seizoensopener vind dit jaar plaats op een JMS organisatie in Haacht/Tildonk. Het Kampioenschap zal beslist worden op 15 wedstrijden die doorgaan op zowel enkele JMS/VLM organisaties alsook bij de VMCF federatie, verdeeld over het ganse land.

Dat er bij de Oldtimers aan de weg getimmerd wordt bewijst de aanstaande Landentrofee, die zal doorgaan op de omloop van het Fort te Koningshooikt op zaterdag 16 augustus. Deze wedstrijd zal doorgaan in samenwerking met de Nederlandse VMCN en de Engelse Oldtimer – Federatie die er voor gezorgd hebben dat er op die datum geen wedstrijden zullen geprogrammeerd staan op hun kalenders. De wedstrijd op zich is GEEN ploegenwedstrijd zoals de Motorcross der Naties, elke rijder en motor die binnen de reglementen valt van onze organisaties mag deelnemen, op het einde van de dag komen de eerste vijf rijders van elk land in aanmerking voor de eindstand van de Landentrofee.

Verder krijgen we dit jaar ook weer de jaarlijkse “Maico – dag” die zal doorgaan op de JMS organisatie te Pulderbos op zaterdag 26 juli.

Naast de wedstrijden in eigen land zijn ook verschillende organisaties in het buitenland de moeite van het vermelden waard, we denken hier dan vooral aan de Maico – dag in het Nederlandse Den Dungen, de Pré ’65 GP in Lochem, de jaarlijkse nachtcross in het Duitse Kleinhau en last but not least de Motorcross der Naties voor Twinshock en Pré ’90 motoren in Farleigh Castle aangevuld met deze voor Pré ’72 motoren in het Duitse Dieskau.

Alle verdere info over de Oldtimercross – wedstrijden alsook de volledige kalender vinden jullie op katesretropage.be

Dit is de kalender voor de BK wedstrijden in 2014:
12 april: JMS Haacht / Tildonk
26 april Dessel: JMS Dessel
3 mei: VMCF Boortmeerbeek
10 mei: VMCF Paal (onder voorbehoud)
24 mei: Nog te bepalen
8 juni: VMCF Moresnet
14 juni: VMCF Gouy Lez Pièton
5 juli: VMCF Wachtebeke
12 juli: JMS Retie
9 augustus: VMCF Scherpenheuvel
23 augustus: JMS Kampenhout
30 augustus: VMCF Huldenberg
7 september: MCCB Soiron
20 september: JMS Broechem
27 september: VMCF Wambeek

Tekst: Werner Castelyns – Foto: Rene