X

Reacties van onze Belgen in Brazilië !!!

De derde Grand Prix zit er weer al op… In Beto Carrero werd Grand Prix van Brazilië gereden. We gingen eens luisteren wat onze Belgen te vertellen hadden na deze derde wedstrijd van het lopende Wereldkampioenschap MX.

Clement Desalle #25 :
“Ik sta op het podium zonder me te kwetsen en te vallen, dus dat is toch al een positief punt. Het neemt wat tijd in beslag om terug te komen na mijn schouderblessure, maar ik ben blij met sommige dingen zoals het nu gaat. Het was echt warm vandaag en dus ook gemakkelijk om fouten te maken. Het was niet zo moeilijk om te rijden, maar je moest wel uitkijken met de 450 in de bochten. Ik zou een woordje van dank willen zeggen aan het team, omdat ze heel hard gewerkt hebben de afgelopen weken en proberen wat dingen te verbeteren.”


Jeremy Van Horebeek #89 :

“Mijn weekend was goed en ik voelde me ook heel goed op dit circuit. We hebben opnieuw hard gewerkt met het team en de motor was dan ook geweldig. Ik was er in geslaagd om een goeie start te nemen in de eerste reeks en dat maakt alles al veel gemakkelijker. Ik reed een paar ronden aan de leiding tot Tony achter me kwam. Ik liet hem passeren omdat ik wat nerveus werd aan de kop. Ik ben dat ook nog niet gewend om aan de leiding te rijden, maar dat komt nog wel. Wanneer dat gebeurt dan weet ik zeker dat ik het kan volhouden. In de tweede reeks moest ik terug komen na een slechte start. Ik zat zo iets rond de elfde plaats en ben terug gekomen naar plaats vier. Ik zat aan Clement zijn achterwiel, maar toen hij trok de registers wat verder open. Hoe dan ook, we staan weer op het podium. Ik wilde dit jaar zoveel mogelijk in de top vijf zitten, maar het lijkt erop dat ik wat verder moet gaan kijken. Ik wil mijn voetjes zeker op de grond houden en hard blijven verder werken. Toch hoop ik nog een GP te winnen dit jaar.”

Kevin Strijbos #22 :
“Het was zeker niet wat ik er van verwacht had. Het voorwiel kwam te hoog bij het vallen van het starthek van de eerste reeks, maar desondanks die slechte start had ik wel een paar goeie lijnen en kon ik toch wel wat mensen passeren. Na een vijftal ronden kreeg ik last van arm-pump en tegelijkertijd kreeg ik nog eens een steen op de bril. Ik moest toch even binnen omdat de race nog niet eens halfweg was. In de tweede reeks had ik een betere start, enkel mij ritme zat niet zo goed. Ik kon niet echt doorduwen omdat ik wist dat mijn armen weer zouden gaan opspelen. Zesde was toch al beter dan de dertiende plaats, maar ik weet dat ik veel beter kan doen. Ik moet gaan onderzoeken wat de oorzaak is van die pijnlijke armen en misschien ga ik eens naar het ziekenhuis toe deze week. Ik voel me dan ook redelijk teleurgesteld op het moment en moet nu mijn hoofd terug leegmaken voor Arco.”

Foto : Suzuki Racing , Yamaha Racing
Tekst : @Kris…