X

Wie in hemelsnaam is Thomas Covington?!

Zaterdag, reed in de tweede manche van de MX2 ene Thomas Covington een geweldige race. Vast en zeker dacht menig van u ‘Thomas wie?!’. Thomas Covington is een Amerikaans talent die normaliter slechts 4 Grand Prix’s zal rijden. Daarna zal hij z’n Amerikaans prof debuut maken onder de Pro Circuit Monster Energy Kawasaki vlag, het team van de legendarische Mitch Payton. Hier in de Grand Prix’s rijdt de 18-jarige Amerikaan, door de ‘bad break up’ tussen CLS & Payton, voor het KRT Kawasaki team.

Het aanstormende talent uit Alabama wordt getraind door ene Johnny O’Mara. De O’Show zoals z’n bijnaam luidt was zelf geen onverdienstelijk motocross en supercross piloot. Met z’n ‘slechts drie’ Loretta Lynn’s titels was Thomas Covington niet de meest gegeerde Amateur, dat in tegenstelling tot z’n generatiegenoten als Matthew Bisceglia, Shane Mcelrath, Justin Hill, Zach Bell of een Cooper Webb. Maar het lijkt er op dat O’Mara en Covington geleidelijk aan de weg timmeren, en met succes.

Enige nuance is dat in Qatar het hele veld enorm dicht op elkaar zat. De top 15 reed allen ronde tijden, top3 waardig. En wat kan Thomas Covington op een meer ‘Grand Prix’ achtige baan?! En wat als deze resultaten zich doortrekken, roept Mitch Payton hem dan toch gewoon naar plan na 4 GP’s terug?!

In ieder geval is Thomas Covington een welgekomen Amerikaan. Een verse talentvolle Amerikaan die ervaring opdoet en zo z’n talentvolle generatie voorbij wil groeien. Z’n talentvolle concurrenten die zich nu vaak letterlijk te pletter rijdt en valt in hun eerste supercross seizoen. Onze steun heeft zijn plan alvast en stiekem hopen we dat zijn voorbeeld nog veel navolging mag krijgen!

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Bavo