X

Belg triomfeert in Frans MX2 Kampioenschap!

Vandaag werd in Thomer La Sogne de laatste manche van het Franse Elite Motocross Kampioenschap verreden. In de MX1 was het Sebastien Pourcel die met de geruststellende voorsprong van 46 punten kon beginnen aan deze laatste 3 reeksen. Vanaf de eerste reeks mocht het meteen duidelijk zijn dat Seb Pourcel niet voor de overwinning ging. De KTM piloot haalde z’n Franse titel binnen met 5de, 4de en 8ste plaats.

De dagoverwinning in Thomer ging in de MX1 klasse naar een sterk presterende Gregory Aranda. De Bud Kawasaki piloot finishte tweemaal tweede en won een reeks. Daarmee bleef hij Milko Potisek en Fabien Izoird voor.

Bij de MX2 jongens was het uitkijken naar onze landgenoot Damon Graulus! De Standing Construct piloot ging de laatste wedstrijd in met slechts 3 punten voorsprong op Benoit Paturel. Deze laatste was echter niet op de afspraak en zo werd het voor Damon controleren en voldoende punten verzamelen om derde in de stand, Arnaud Aubin af te houden. In deze opdracht slaagde de jonge Belg prachtig en zo mag Damon Graulus zich Frans MX2 Kampioen noemen!

De dagoverwinning ging verdiend naar Arnaud Aubin met twee reeksoverwinningen en een vierde stek. Tweede werd kersvers Frans MX2 kampioen Damon Graulus en het laatste plekje was Adrien Escoffier.

Championnat de France MX1
1.Sébastien Pourcel 310
2.Milko Potisek 282
3.Grégory Aranda 265
4.Valentin Teillet 238
5.Fabien Izoird 225

Championnat de France MX2
1.Damon Graulus 258
2.Arnaud Aubin 220
3.Benoit Paturel 206
4.Simon Mallet 179
5.Jordan Lacan 149

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: elite-motocross.fr