X

CLS Kawasaki rammelt line-up door elkaar!

Het CLS Kawasaki team kent een ‘up & down’ seizoen. Het kende een prachtige seizoensstart met meteen een reeksoverwinning van Dylan Ferrandis. Daarna was het één van de teams die het meeste sukkelde met de warmte in Thailand en nu is het, het team dat met Arnaud Tonus de leider van het WK in huis heeft!

Maar dat betekent niet dat CLS Kawasaki nu op hun lauweren begint te rusten. Zo maakte het zonet bekend dat het, het Amerikaans talent Thomas Covington onderdak zal bieden. Dit voor de 2014 als ook het volledige 2015 seizoen! Alessandro Lupino zal ook vanaf de volgende grand prix in Italië uitkomen in de MXGP klasse. Zo lijkt het erop dat Covington de sukkelende Lupino vervangt in de MX2 klasse en dat Italiaan een kans krijgt om zichzelf te bewijzen op de zwaardere 450cc Kawasaki.

De in Thailand geblesseerd geraakte Tommy Searle wordt dan weer opnieuw in competitie verwacht vanaf Valkenswaard of Spanje.

Thomas Covington: ‘Ik ben zo blij dat ik op een CLS Kawasaki mag rijden, ik weet dat deze goede motoren hebben want Arnaud Tonus en Dylan Ferrandis staan eerste en derde in het kampioenschap! Ikzelf rij al vanaf mijn achtste op een Kawasaki en ben enorm blij dat deze langdurige relatie met Kawasaki en Monster Energy kan verdergezet worden. Het was alsof een droom om in die éné reeks in Qatar een podium te scoren, die andere wedstrijden waren niet zo goed maar dat heeft mijn motivatie niet aangetast. Ik zou graag KRT Kawasaki bedanken omdat zij mij de opportuniteit hebben gegeven om de eerste drie GP’s te betwisten, maar nu ben ik enorm ongeduldig om in Italië mijn eerste Grand Prix voor CLS Kawasaki te kunnen betwisten!’

Tekst: Matthias Van Eeckhoven