X

De BMMX nu ook virtueel!

Gaming leeft meer dan ooit onder de motorcrossers, dit dankzij de release van MXGP the game. Echter dit is niet het enige te gekke motorcross spel op de markt. Zo heeft MxSimulator wereldwijd al meer dan 15 000 spelers en dit aantal stijgt elke dag. En weet je wat er zo geweldig is aan dit spel? Iedereen kan hier ongelimiteerd en gratis circuits, outfits en motoren aan toevoegen om het spel helemaal compleet te maken. Zo is de Franstalige community MXS-Concept.com begonnen aan het repliceren van de Belgian masters of motocross.

Wat mogen we van dit project verwachten? Dat we een aantal nieuwe leuke circuits in het spel krijgen en een geweldig Belgisch kampioenschap kunnen organiseren. De circuits zullen in ieder geval top zijn! Zo is de basis van het Shanks zandgroeve circuit in Mont-Saint-Guibert al af! Uiteraard weten we allemaal dat het circuit geen twee jaar na elkaar hetzelfde bijligt in Pierreux dus heeft Maxime Bourut, de maker van het circuit, besloten hem te baseren op de 2013 versie. Enkele screenshots van het circuit kan je in de onderstaande galerij bekijken.







Uiteraard is dit niet het enige kampioenschap in MxSimulator. Zo komt er binnenkort voor de Europeanen een MXGP seizoen met replica’s van de GP circuits en is er momenteel een Europees supercross seizoen aan de gang met AMA replica’s. Heb je dus altijd al willen knallen op banen als Anaheim en Las Vegas, dan moet je even snel surfen naar www.mxsemf.com. Betreft de GP’s is het nog even wachten op meer nieuws, een rondje op het circuit van Qatar kunnen wij jullie echter wel al cadeau doen!

Tekst: Frederik “VePix” Van Eeckhoven