X

Druk, druk, druk … but we love it!

Er breken heel erg drukke tijden aan voor de motorcross liefhebber in de laaglanden. Wat de nieuwjaars periode is in het veldrijden is de paasperiode in het motorcross, of althans dit jaar. Zo gaan er vanaf 26 april tot en met 4 mei (9 dagen), 6 dagen motorcross zijn! Weet je nog wat hiervan het beste nieuws is? MxMag.be zal van ELK van deze wedstrijden verslag uit brengen, voor mocht je het toch héél even niet meer aankunnen en je sofa verkiezen. Vergeet dus zeker niet onze Facebook en Twitter in het oog te houden voor constante updates! We lijsten even alle wedstrijden voor u op.

26 april ONK te Axel
Op zo’n half uurtje rijden van Gent staat er de derde wedstrijd van het Open Nederlands kampioenschap op het programma. Mike Kras en Marc de Reuver zitten verwikkeld in een epische strijd om de Nederlandse MX1 titel, ook zullen Tyla Rattray en Todd Waters aan de start verschijnen. In de MX2 hebben we dan weer Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en het Wilvo Nestaan team dat klaar staat om te strijden in het Zeeuwse zand. In de 125cc klasse mogen wij Belgen juichen voor Cyril Genot, Bryan Engelen en een pak andere talenten die snel even over de grens stappen. En in de 85cc klasse zit het Belgische supertalent Jago Geerts verwikkeld in de titelstrijd!

27 april Internationale motorcross te Wuustwezel
In de thuishaven van Kevin Strijbos zal er een pak toppers aan de start gaan tijdens de 44e internationale motocross. Op zo’n half uurtje rijden van Antwerpen zullen er zo’n 20 GP rijders het beste van zichzelf geven om deze klassieker te winnen. Enkele namen zijn; Kevin Strijbos, Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Joël Roelants, Max Nagl, Romain Febvre, Valentin Guillod … en de lijst gaat zo nog wel even verder! Het ziet dus naar uit dat wij een geweldig weekend zullen beleven.

29 april Electric motocross te Zolder
Op het anders luidruchtige terrein in Zolder zal er nu een stille, maar spektakelvolle wedstrijd plaatsvinden. Zo zullen enkel van de beste GP rijders het tegen elkaar opnemen op de KTM Freeride E, een elektrische crossmotor. Vorig jaar trok Stefan Everts aan het langste eind toen hij Jake Nichols tot een fout forceerde. De tienvoudig wereldkampioen was de sterkste in dit leuke format waar er telkens gestreden werd over 5 rondjes. Naast de baan zal het spektakel ook niet mis zijn, zo komt er een tomorrowland DJ de RedBull truck tot zijn uiterste drijven!

1 mei tweede BMMX van het seizoen te Moerbeke-Waas
Voor het eerst in 3 jaar komen de beste motorcrossers van België terug naar Oost-Vlaanderen. Dit is de verdienste van AMC het scheldeland die de tweede wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap organiseert in Moerbeke-Waas. Hier zijn we al verzekerd van de deelname van namen als; Jeremy Van Horebeek, Kevin Strijbos en Joël Roelants. Wie komt hier nog bij? Wie weet, maar we hebben in Mons al gezien dat deze drie heren niks cadeau geven aan elkaar.

3-4 mei de MXGP van Valkenswaard
Afsluiten doen we met een knaller van formaat. Net over de grens, een klein uurtje rijden van Antwerpen staat er de GP van Valkenswaard op het programma. Wie hier allemaal aan de start staat hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Wat wel te zien valt is of Jeffrey Herlings met zijn huidige vorm ongeslagen kan blijven in Valkenswaard. Vanaf zijn 15e toen Jeffrey daar zijn derde GP van zijn leven reed is hij ongeslagen in het Valkenswaardse zand. Sterker nog, de Brabander heeft daar nog geen enkele reeks verloren, alweer een statistiek om U tegen te zeggen van ‘De Bullit’. In de MXGP klasse zal Cairoli het dan weer erg moeilijk krijgen met een Jeremy Van Horebeek die aardig uit de voeten kan in het zand en zo goed als voor eigen volk rijd, daar zo net over de grens!

Kortom, het wordt druk, druk, druk … Maar we kunnen het niet beter wensen! Nu nog hopen dat de motorcrossgoden en de weergoden even rond de tafel gaan zitten en ons een onvergetelijke 10 daagse gaan bezorgen!

Tekst & foto’s: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven