X

Gebroken schouder voor Robin Bakens

Het zit niet mee voor Robin Bakens. Tijdens de tijdstrainingen in Wuustwezel kwam de 19-jarige Yamaha rijder ten val op één van de snelle rechte stukken. Bij het uitkomen van een bocht schoot de achterkant van de motor weg en Robin smakte stevig tegen de harde ondergrond in Wuustwezel. Meteen werd hij afgevoerd naar een kliniek in Brasschaat waar met spoed werd gekeken naar de schouder, het verdikt was niet mals, een gebroken schouderblad.

‘s maandags al ging Robin naar de specialist dokter Rudi Nuyts in Zandhoven. Bij nader onderzoek blijkt het om een mooie breuk te gaan die tussen de 3 en 4 weken nodig heeft om volledig te helen. Een geluk voor Robin is dat hij mag blijven fietsen op de rollen en op die manier zijn fysiek staande kan houden. Op 12 mei gaat Bakens terug naar de specialist om te kijken hoe goed alles geneest.

“Het gaat gelukkig om een schone breuk, met de snelheid die ik had en de valpartij die ik maakte kon het erger zijn” aldus Robin Bakens zelf. “Door deze schone breuk mag ik nog fietsen op de rollen en behoud ik dus mijn basis fysiek, wat altijd handig is om niet van 0 te moeten starten. Nu is het kwestie van mijn schouder te laten rusten, volle bak melk te drinken en yoghurt en kaas te eten ;-).”

Met dank aan: Steven Braems boor- en betonwerken, Arai Helmets, Leatt protectives, EKS Brand Goggles, Gaerne Boots, BEST products, Putoline motorcycle oils, Yamaha Belgium, Van Hasselt exhausts, TMV, Twin Air, No Limit Graphics, Fietswereld Bijvank, Renthal, Muc-Off, Acerbis, Bakens Yamaha, Pirelli, Spirit suspension.

Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven