X

Green Flag #10 – 13 april

Afgelopen weekend werd in het Nederlandse Axel, een meer dan goed bezette Belgian National betwist. Deze wedstrijd gold ook meteen ook als generale repetitie voor RES Axel die op zaterdag 26 april het ONK mogen ontvangen. Wie het ook als een goede generale zag was Mike Kras. De leider in het ONK MX1 zakte af naar Axel en won beide manches! Door deze beide manche overwinning bleef hij in de overal klassering Yentel Martens (2-3) en Marvin Van Daele (7-3) vooraf. In de jeugd klasse zagen we een uiterst dominante Jago Geerts die vriend en vijand liet zien over een uitzonderlijk talent te beschikken. De jongeman won beide manches op z’n trainingsparcours en bleef Tallon Verhelst en Ian de Sweemer vooraf in de dag afrekening.

Belgian National Axel 13-04-2014 from Jules Adam/JA Productions on Vimeo.

De MCLB jongens hadden dan weer een afspraak in Laarne en daar zagen we verrassend geen overwinning voor Steve Seronval. Het was namelijk Jeffrey Dewulf die met een eerste en een derde plek met de overwinning ging lopen. Dit ten kosten van Jurgen Wybo (2-2) en Manuel Priem (4-1). Seronval liet een zesde en een DNF noteren. Bij de Internationale MX2 ging de overwinning naar WackoBracko, Wietse Brackman die Gian Scheele Gilles Tack te snel af was.

Op naar de andere amateurfederatie, de VLM dan. Deze streken op hun beurt neer in Haacht. Voorzien van genoeg lokale specialiteiten kon het publiek zich vergapen aan Wesley Verheyen die twee reeksoverwinningen uit de brand wist te slepen. Deze brachten hem ook meteen de dagoverwinning voor Sven Breugelmans en Kenny Janssens. Bij de Internationale MX2 zagen we Jonathan Banken dan weer met de bloemen gaan lopen. Banken toonde zich tweemaal de sterkste MX2 piloot en won zo de overal overwinning voor Jelle Verbruggen en Frederik Daenen.

De VMCF‘ers mochten hun ding dan weer doen in Moerbeke-Waas. Daar zagen de aanwezige Stijn Verstrepen de eerste reeks winnen en Jilani Cambré de tweede. Maar beide heren kende ook één reeks waarin de finish niet werd gehaald. Daardoor ging de overwinning in Moerbeke naar Yerki Janvier die zich met twee tweede plaatsen duidelijk de meest regelmatigste toonden. Het Inters A dag podium werd vervolledigd door Vincent Collet (3-3) en Junior Slegers (4-4). Bij de Inters B ging de overwinning naar Joni Coemans.

In het Nederlandse Oss dan weer werd het Wereldkampioenschap Zijspannen van start geschoten. De eerste reeks daar werd gewonnen door de tienvoudige wereldkampioen zijspancross Daniel Willemsen samen met z’n bakkenist Robbie Bax. Helaas voor dit duo kregen we een enorme crash te zien bij het begin van de tweede manche waarbij zij betrokken waren. Daardoor waren ze meteen uitgeschakeld voor de dagoverwinning. Die dagoverwinning is Oss ging naar Etienne Bax- Kaspar Stupelis die met een derde plaats en een reeksoverwinning 45 punten wisten te verzamelen. Hiermee bleven ze Adriaenssen-Van den Bogaart (44 ptn) en Hendrickx-Mucenieks (36 ptn) vooraf.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven