X

Guillod rijdt sterke Braziliaanse GP

Valentin Guillod van het Standing Construct KTM Team heeft een hele sterke derde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Braziliaanse Beto Carrero gereden. Valentin reed in de eerste manche lange tijd rond de vijfde plaats.

In de slotfase viel hij even terug naar een achtste plaats maar door goed door te blijven knokken, won hij nog een plaats en werd op een zevende plaats afgevlagd. In de tweede manche reed hij opnieuw een sterke wedstrijd. Hij leek zesde te gaan worden maar in de slotfase won hij nog een positie en werd op een mooie vijfde plaats afgevlagd.

Tijdens de eerste twee Grand Prix’s had Valentin veel last van de spanning. Dit ging in Brazilie stukken beter. Zijn tijden tijdens de trainingen op zaterdag waren goed en met een achtste tijd in de tijdtraining kon hij vol zelfvertrouwen aan de kwalificatieheat beginnen. Ook hierin kwam Valentin sterk voor de dag en was de hele manche aan het knokken voor de zevende a achtste plaats. In de slotfase nam hij de zevende plaats resoluut in handen en wist de heat af te sluiten op een mooie zevende plaats.

In de eerste manche pakte Valentin een hele goede start en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase wist hij rijders als Romain Febvre en Dylan Ferrandis achter zich te houden. Dit kostte hem behoorlijk wat kracht en daardoor viel hij in het midden van de wedstrijd terug naar een achtste plaats. Valentin liet het hier niet bij zitten en bleef knokken voor wat hij waard was. Dit leverde hem in de slotfase nog een plaats winst op waardoor hij als zevende over de finish kwam.

De start van de tweede manche was opnieuw goed en ditmaal kwam hij op een vijfde plaats uit de eerste bocht. In de beginfase wist hij de vijfde plaats netjes in handen te houden. Heel even viel hij terug naar een zesde plaats maar door het tempo strak te blijven houden, schoof hij in de slotfase nog een positie op en kwam op een nette vijfde plaats over de finish.

Met een zevende en een vijfde plaats in de manches eindigde Valentin op een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap staat Valentin na drie wedstrijden op een elfde plaats.

Uitslagen Grand Prix MX2 in Brazilie
Eerste manche
1 Arnaud Tonus
2 Dylan Ferrandis
3 Romain Febvre
4 Max Anstie
5 Glenn Coldenhoff
7 Valentin Guillod

Tweede manche
1 Glenn Coldenhoff
2 Arnaud Tonus
3 Tim Gajser
4 Max Anstie
5 Valentin Guillod

Daguitslag MX2
1 Arnaud Tonus 47 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 41 Pnt
3 Max Anstie 36 Pnt
4 Dylan Ferrandis 33 Pnt
5 Tim Gajser 30 Pnt
6 Valentin Guillod 30 Pnt

Tussenstand Wereld Kampioenschap MX2
1 Arnaud Tonus 112 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 110 Pnt
3 Dylan Ferrandis 107 Pnt
4 Jeffrey Herlings 97 Pnt
5 Romain Febvre 96 Pnt
11 Valentin Guillod 59 Pnt

Persbericht: Standing Construct KTM/ Arno van den Brink – Foto: Bavo Swijgers