X

Het supermoto seizoen is begonnen!

Afgelopen weekend stond er de eerste supermoto van het seizoen plaats. De beste supermoto rijders ter wereld zakten af naar het anders rustige dropje Rivesaltes in het Zuiden van Frankrijk vlak bij de middellandse zee. Dit circuit was de voorgaande week al het Franse kampioenschap te gast en was dus al goed ingereden voor de GP.

Broertjes Chareyre maat te sterk

Zowel Thomas als Adrien Chareyre zitten in topvorm. De Franse broertjes wisten beide manches als eerste en tweede te finishen. Thomas op zijn TM machine trok aan het langste eind. Adrien, die op een Aprilia rijd mocht twee keer als tweede aanschuiven. De fin Mauno Hermunen werd twee keer derde en mocht logischerwijze als derde het podium op.

Nederlandse overwinning in de SM2 klasse

Onze Noorderburen mogen fier zijn, zo heeft Devon Vermeulen met een perfecte score de overwinning gehaald in de SM2 klasse, wat officieel geen WK maar een EK is. Hij stuurde zijn TM telkens als eerste over de finish voor Fabrizio Bartolini. De Italiaan is ook meteen de enige Honda rijder op het podium dit weekend. Asseri Kingelin uit Finland was telkens de derde snelste van het hele pak en mocht zo naar het podium toe rijden op zijn Aprilia.

GP supermoto in Zolder?

Het lijkt er sterk op dat we tijdens het weekend van 19 en 20 juli een GP zullen krijgen op de terreinen van Zolder. Na het weg vallen van de GP in Mettet kunnen de Belgische supermotard fans zich alsnog verheugen op een GP in het binnenland. Dit is dan meteen de enige GP in de laaglanden, het mag dus vanzelfsprekend zijn dat vele Nederlandse, Devon Vermeulen fans even naar België zullen afzakken. Meer over de GP in Zolder later deze week op MxMag.be!

De tweede GP van het seizoen zal plaatsvinden tijdens het weekend van 17 & 18 mei in het Roemeense Siriei.

Tekst & foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven