X

Hool en Benito keurig in de top tien!

Credits: Leon van der Lee

Gemert – De derde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap is goed verlopen voor het Stabilo MX Team. Op het zware zandcircuit van Axel wisten beide rijders zich in de top tien te rijden. Michael Hool wist in een bijzonder sterk deelnemersveld beide manches tien te worden. Hij stijgt naar de negende plaats in de tussenstand na drie van de zes wedstrijden. Teamgenoot Juan Carlos Benito del Barrio kende de eerste manche pech, de 125cc-rijder verloor zijn versnellingspook. De tweede manche nam hij revanche, de Tilburger werd heel knap achtste!

Na zijn tiende trainingstijd ging Michael vol vertrouwen van start in de manches over 30 minuten en twee ronden. De eerste manche begint niet lekker en de KTM-rijder duikt buiten de punten de eerste linkerbocht in. In de eerste ronde kiest de Limburger direct een aantal mooie lijnen, hierdoor weet hij tien plaatsen goed te maken. In de tweede ronden wordt Luca Nijenhuis gepasseerd en niet veel later moet snelstarter Sven van de Mierden plaats maken voor de Stabilo-rijder. Na ruim tien minuten wedstrijd gaat er een plaatje verloren aan Brian Bogers die een hoog tempo te pakken heeft. Als niet veel later Ben Watson en Freek van der Vlist ingehaald worden, worden de pijlen op Bogers gericht. Zijn negende plaats wil de crosser uit Heerlen graag overnemen maar wat hij ook probeert Bogers laat zich niet meer achterhalen. De tweede manche begint beter en Michael komt op een vijftiende plaats uit de start. Daarna werkt hij zich in drie ronden de top tien binnen. In eerste instantie worden jaagt Michael op de Australier Luke Styke maar in de tweede helft is dat Bogers. Deze zakt terug waardoor er na 20 minuten wedstrijd een duel ontstaat om de negende plaats. Net als in de eerste manche is Bogers echter sterker en hij wordt negende voor de door JH MX Serivce-gesteunde Michael die een dijk van een wedstrijd reed.

Na wat problemen te hebben gehad in de training werd er door het team uit Best hard gewerkt om dit voor de eerste manche op te lossen. Juan Carlos ging dan ook met een goed gevoel van start voor de eerste manche over 25 minuten en twee ronden. In de sprint naar de eerste bocht werd er wat geduwd en getrokken waardoor de 16-jarige crosser in het achterveld werd opgenomen. Vanaf de 31e plaats weet de scholier zich in vier ronden op te werken naar de 20e plaats! Na ruim 15minuten wedstrijd gaat het mis, waarschijnlijk heeft Juan Carlos een paaltje geraakt en daarbij is de versnellingspook afgebroken. Het is dus zaak om de wedstrijd rustig uit te rijden want vallen kan fataal zijn, als de machine afslaat is de wedstrijd voorbij. Het tempo gaat omlaag en de gekste lijnen worden gereden om maar niet in de problemen te komen. Van de 20e plaats zakt de geboren Brabander terug naar de 29e. De start van de tweede manche lijkt niet heel goed te zijn maar in de sprint naar de eerste bocht is super! Als Juan Carlos zijn SX125 dan ook nog een heel strak voor de binnenbocht stuurt komt hij op de vijfde plaats uit de eerste bocht! In de tweede ronde komt Dani de Vries voorbij en even later volgt Noud van Kraaij. Na vier ronden kan de zevende plaats terug gepakt worden als Michael Schoenmakers in de problemen komt. Vanuit het achterveld komt de Belg Genot echter opzetten en hij passeert de UFO-geklede rijder na ruim tien minuten wedstrijd. Vervolgens komt de geweldige achtste plaats van JC geen moment meer in gevaar, hij boekt zijn beste ONK prestatie van het seizoen tot vreugde van het team onderleiding van Hans de Brouwer.

Het kampioenschap gaat op 18 mei verder op het circuit van Harfsen. Volgende week komt het Stabilo MX Team in actie tijdens de vijfde wedstrijd van het Wereld Kampioenschap MX2. Michael zal in actie komen tijdens de wedstrijd op het Eurocircuit van Valkenswaard. Hopelijk kan Juan Carlos hier ook rijden, achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt.

Uitslagen KNMV ONK #3; Axel, NL:
125cc Dagklassement:
1 Max Engelen NL KTM 2-1
2 Davy Pootjes NL KTM 1-2
3 Conrad Mewse GB KTM 5-4
22 Juan Carlos Benito del Barrio NL KTM 20-DNF

Tussenstand KNMV ONK 125cc na 3 wedstrijden:
1 Davy Pootjes NL KTM 147
2 Max Engelen NL KTM 127
3 Cyril Genot B Yamaha 94
21 Juan Carlos Benito del Barrio NL KTM 20

MX2 Dagklassement:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 1-1
2 Romain Febvre F Husqvarna 3-2
3 Jordi Tixier F KTM 2-4
10 Michael Hool NL KTM 10-10

Tussenstand KNMV ONK MX2 na3 wedstrijden:
1 Romain Febvre F Husqvarna 126
2 Aleksandr Tonkov Rus Husqvarna 118
3 Glenn Coldenhoff NL Suzuki 100
4 Harri Kullas SF KTM 96
5 Brent Vandoninck B KTM 85
9 Michael Hool NL KTM 67

Persbericht: Steven van Kempen/KEMCO – Foto: Leon van der Lee