X

Podiumpraat: De reacties MX1 + MX2

Antonio Cairoli: Het is de eerste keer dat ik de GP hier win in de MX1 klasse, dus ik ben superblij. Door de regen waren er veel meer sporen in de omloop, dus misschien dat mijn rijstijl daarmee beter tot zijn recht kwam. In de eerste reeks nam ik de holeshot maar werd meteen al gepasseerd door Gautier. Hij was sneller dan mij en ik wou geen risico’s nemen met mijn enkel in deze moeilijke omstandigheden. Ik heb echter op geen enkel moment last gehad van mijn enkel dus dat zit goed. In de tweede manche was het door de regen heel glad en volledig anders dan de eerste reeks. Ik had al meteen een comfortabele kloof maar het bleef opletten geblazen want de omloop veranderde elke ronde. Nu trekken we naar het zand, waar ik van hou, dus ik kijk er naar uit om naar mijn tweede thuis te gaan voor de GP van Valkenswaard.

Gautier Paulin: Ik ben tevreden met mijn tweede plaats vandaag. Ik had vanmorgen veel last van mijn nek, ik dacht aanvankelijk niet dat ik zo goed zou kunnen rijden maar het draaide uiteindelijk nog goed uit. Ik was superblij met de overwinning in de eerste manche en het rijden ging echt goed. In de tweede manche kregen we totaal andere omstandigheden maar uiteindelijk is het belangrijkste dat we opnieuw op het podium staan na de tegenslag van vorige week. Er zijn nog vele punten te verdienen dus ik geef de strijd om het kampioenschap nog zeker niet op.  Ik kijk al uit naar de GP van Valkenswaard. Ik heb er goeie herinneringen, hou van de omloop en ik rij graag in het zand.

Jeremy van Horebeek: Dit is niet mijn favoriete omloop en het is de eerste keer dat ik hier op het podium sta, dus ik ben super tevreden. Voor de wedstrijden was ik eigenlijk een beetje aan het sukkelen. Ik reed niet op mijn gemak en had nog wat last van mijn rug na de val in Arco vorige week. Maar samen met het team zijn we erin geslaagd een goeie setting te vinden die het allemaal veel makkelijker maakte. Ik sta terug op het podium dus dat is super.  Ik moet wel nog wat aan mijn starts werken als ik voor de overwinning wil gaan, die kunnen nog wat beter. Ik had mij eigenlijk op voorhand al goed voorbereid op een wedstrijd zoals de tweede manche, dat zorgde er ook voor dat ik nog mijn bril op had op het einde. Ik kijk nu echt uit naar Valkenswaard, het is dicht bij huis en ik heb deze winter hard getraind met de motor in het zand. Ik voelde vorig jaar dat ik het zandrijden met de MX1 nog niet helemaal onder de knie had, maar nu voel ik mij terug super op de zandomlopen !

Jeffrey Herlings: Gisteren had ik veel last van armpump doordat we weinig training hadden gehad, maar tweede was uiteindelijk goed genoeg voor de startkeuze. In de eerste reeks vandaag was mijn start niet te best, ik moest vele rijders passeren en pas op het einde kon ik Arnaud wat onder druk zetten. Hij maakte dan een foutje en ik won zo de wedstrijd. De tweede reeks had ik een goeie start en kwam ik al vlug aan de leiding. Ik heb nog niet veel op een omloop in deze omstandigheden gereden, dus het was goed om vanop de eerste plaats deze ervaring op te doen. Ik won beide reeks dus dat is super, en ik heb dan ook het geluk dat ik een super team achter mij heb staan. Ik heb nog wat extra tijd op de motor nodig om hopelijk in de volgende wedstrijden met iets meer verschil te kunnen winnen. Het doel is om de rode plaat opnieuw in handen te krijgen maar het is duidelijk dat Arnaud een grote stap voorwaarts heeft gezet en het dus niet makkelijk zal worden.

Arnaud Tonus: In de eerste reeks verloor ik een halve seconde de concentratie en dat was genoeg voor dat foutje in de eerste reeks. Ik probeerde in de tweede reeks constantere rondes te rijden maar het volstond niet om Jeffrey te passeren. Algemeen gezien was de snelheid goed en ik heb me in beide manches geamuseerd. Er komen nog vele wedstrijden en ik blijf hard werken om nog te verbeteren. In Valkenswaard ga ik gewoon ook voor de overwinning. Jeffrey zal in zijn thuisgp moeilijk te verslaan zijn maar ik ga hard proberen om de rode plaat in ons kamp te houden.

Jordi Tixier: Eindelijk nog eens op het podium, doordat de eerste Gp’s niet echt goed verliepen legde ik wat teveel druk op mezelf. Vorige week viel ik dan in de kwalificatie waardoor ik een beentje in mijn hand brak. Ik kon deze week niet rijden maar sta hier toch op het podium. Gisteren sukkelde ik nog wat met de afstellingen maar samen met het team en WP veranderden we de afstelling van de vering, waardoor de motor veel beter liep. Een grote dank u dan ook aan het ganse team om mij zo hard te steunen en in mij te geloven.

 

Foto’s: Bavo Swijgers /Ray Archer-KTM images