X

Adri Van Beers wordt teamcoördinator bij 24MX Honda Racing

24MX Honda Racing verwelkomt Adri Van Beers als teamcoördinator. De 58-jarige Eerselnaar was een gerespecteerd teameigenaar en -manager tot hij eind 2012 de motorcross GP’s verliet.
Adri Van Beers maakte met het Van Beers-Yamaha team internationale faam door het ontdekken en opleiden van jonge rijders in het WK motorcross. In de loop der jaren (her)lanceerde Adri zo de carrière van heel wat snelle piloten zoals Rui Gonçalves, Evgeny Bobryshev, Petar Petrov, Marc De Reuver, Manuel Priem, Aigar Leok, Carlos Campano, Dennis Verbruggen enzovoort.

Als rijder, teammanager en teameigenaar deed Van Beers een pak ervaring op in alle aspecten van MX op het hoogste niveau. Adri speelde dan ook actief een sleutelrol in het succes van zijn eigen team. Van Beers Yamaha veroverde zeven nationale titels, werd ondermeer 8ste in de MX1 eindstand (Manuel Priem, 2007 ) en 10de algemeen in het WK MX2 met Rui Gonçalves in 2005.

Adri Van Beers: “Het 24MX Honda team en de crew van Steven Lettani hebben een sterk palmares opgebouwd met GP overwinningen en topresultaten in alle klassen waarin ze hebben gereden. Ook hun reputatie voor het bouwen van topmotoren zegt veel over de kennis en toewijding van het team. Voor mij is dit een prachtige kans om mijn ervaring te gebruiken. Natuurlijk is het de bedoeling om het team samen nòg beter en sterker te maken. Ik kijk er ook naar uit om samen te werken met geweldige partners zoals Honda Europe, 24MX en iedereen die ons steunt. Het wordt ook leuk om al die bekende gezichten weer terug te zien in de paddock… En zoals voordien blijf ik ook de verrichtingen van jong talent van nabij volgen!”

Steven Lettani: “De aanstelling van Adri Van Beers als teamcoördinator is een belangrijke stap om 24MX Honda Racing intern te versterken. Net zoals wij heeft het Van Beers team knappe resultaten neergezet met een heel beperkt budget. Adri kent dus als geen ander het klappen van de zweep. Zowel op sportief als op technisch vlak is hij erg beslagen. Ik ben ervan overtuigd we na een moeilijk 2013 seizoen de opwaartse lijn verder kunnen doortrekken. Sportief gaat 24MX Honda Racing verder op de ingeslagen weg om terug dichter bij de top te komen. Daarnaast willen we ook op technisch en commercieel vlak blijven scoren.”

Profiel Adri Van Beers
Zelfs als schooljongen was Adri Van Beers al gefascineerd door motoren. Gezien de populariteit van motorcross in Noord-Brabant wat het slechts een kwestie van tijd vooraleer Adri zelf begon te rijden Hoewel hij crossen altijd als een hobby beschouwde, bereikte Van Beers in Nederland het hoogste nationale niveau. In de Nederlandse GP’s waarin hij uit kwam zat hij zelfs regelmatig in de top-10. De kroon op zijn sportieve carrière kwam er in 1983 met de Nederlandse viertakt titel.

Na jaren vanaf de zijlijn -hij was ondertussen al eigenaar van een succesvol grondverzetbedrijf- besloot Adri om zijn eigen team te starten. Vanaf 2002 trad hij aan op Yamaha’s. Eerst op nationaal niveau, vervolgens in het EK. in 2004 maakte hij dan zijn entree in de GP’s. Het Van Beers team reed 10 jaar op blauwe Japanse motoren om daarna over te stappen op het Italiaanse blauw van TM Racing. Naast vijf Nederlandse titels behaalde Van Beers ook een kampioenschap in Spanje en Rusland. Als beste GP resultaat werd een vijfde plek behaald met Dennis Verbruggen.

Foto : CDS