X

Duel Geerts – Prado Garcia bekoort

Een deel van de MxMag crew was te gast in Varsseveld op het Europees kampioenschap 65 & 85cc. In deze 85cc klasse maken de Belg Jago Geerts en Spanjaard Jorge Prado Garcia al het hele seizoen het mooie weer. Dit was in Varsseveld niet anders waar beide ook weer op hun de show verzorgde. In de eerste manche zagen we beide jonge heren al vanaf ronde één in elkaars gezelschap vertoeven en dat op de plaatsen één en twee. Ze maakte er op hun beurt dan ook een aangenaam kijkstuk van, waar Jorge Prado de snelheid aangaf en Jago Geerts die probeerde te antwoorden en overnemen.

Dit scenario voltrok dit tot enkele ronden voor het einde Jorge Prado een remfoutje maakte, de op enkele centimeter rijdende Jago Geerts kon de Spanjaard niet meer ontwijken en ging even kort tegen de grond. Dit gaf z’n grote concurrent een kleine voorsprong die hij niet meer afgaf. Jorge Prado Garcia won de eerste manche hier in Varsseveld voor Jago Geerts en ‘thuispiloot’ Roan van de Moosdijk.

Met alle snelle mannen aan de binnenkant van het starthek ging de tweede manche van start. Maar al snel ging het mis in de eerste bocht, aan deze binnenkant. Al de toppers werden gehinderd of gingen zelf tegen de grond. Daardoor kregen we Rick Elzinga aan de leiding. De Nederlander die in Valkenswaard het nog schitterend deed in de EMX150 liet zien ook op z’n getrouwde KTM85 hard te kunnen gaan. Maar de uit het pak herrijzende Jago Geerts en Jorge Prado Garcia waren net te snel voor de Nederlander. Rick Elzinga finishte dan ook knap derde na Jorge Prado Garcia die z’n meerdere moest herkennen in Jago Geerts. Door de tweedeplaats en de overwinning in de tweede manche neemt Jago Geerts ook de totaaloverwinning in Varsseveld, dit voor een met gelijke punten eindigende Jorge Prado Garcia en Roan van de Moosdijk die in de tweede manche vierde finishte.

Reacties volgen later…
Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven